Haberler

Hastanede skandal olay! Hemşireye, "Kalemi vermezsen oksijeni keserim" diyen personel, bir hastayı canından etti

Güncelleme:

İstanbul'da bir hastanede yoğun bakımda görevli olan hemşire Ekrem K., yanındaki biyomedikal teknikeri Fatih K.'nın cebindeki kalemi aldı. O sırada "Kalemi getir yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyen Fatih K. oksijen vanasını kapattı. O anlarda hastanenin alarmı çalmaya başlarken ajite olan bir hasta yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul'daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde görevli olan biyomedikal teknikeri Fatih K. (35), hemşire Ekrem K. ile akşam saatlerinde konuşmaya başladı. Ekrem K., elindeki belgeleri imzalamak için Fatih'in önlüğünün cebindeki kalemi aldı. Fatih, hemşireden kalemini geri istedi.

"KALEMİ GETİR, OKSİJENİ KESERİM"

Sabah'ın haberine göre Ekrem de kalemi geri getirmeyeceğini söyledi. İkili arasındaki kalem şakası devam ederken, iddiaya göre tekniker, "Kalemi getir, yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" dedi.

OKSİJEN BAĞLANTISINI KESİNCE ALARMLAR ÇALDI

Ekrem K. Fatih'e böyle bir şey yapamayacağını söyleyerek, kalemi geri vermedi. İnada binan kalem polemiği sırasında Fatih K., yoğun bakım ünitesindeki oksijen panosunun kapağını açarak yoğun bakım ünitesine oksijen gönderen vanayı aniden kapattı. Hastanede alarm çalmaya başladı.

BİR HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Bu sırada hemşirenin yoğun bakım ünitesindeki bir hastası ajite oldu. Hemşire koşarak hastasına yardıma gitse de yoğun bakımdaki hasta, hayatını kaybetti. Entübe olarak yoğun bakımda tedavi gören hasta vananın kapanmasıyla nefessizlikten öldü. Bu sırada hastanedeki üst denetçi hemşire, alarmla ilgili idari soruşturma başlattı.

Hemşire Ekrem K. ve yoğun bakım ünitesindeki çalışanların olayla ilgili ifadelerine başvuruldu. Ekrem K., yaşanan şakalaşma olayı nedeniyle teknikerin yoğun bakım ünitesindeki oksijen paneline gittiğini, ardından panelin kapağını açarak üniteye bağlantı sağlayan vanayı kapattığını ve bu kapatma nedeniyle hastanede alarm çaldığını söyledi. Alarm sonrası yoğun bakım ünitesindeki hastalarından bir tanesinin ünitesindeki hastanın durumuyla ilgili alarm aldığını ve hastaya müdahalede bulunduğunu ifade etti.

"YAPTIĞIMIN AÇIKLAMASI YOK"

Fatih K., idari soruşturma kapsamında alınan ifadesinde ise yaşananları şöyle anlattı: "Yoğun bakım ünitesinden başka bir hemşire tarafından çağırıldım. Akşam 16:00 sıralarında üniteye geldim. Ekrem ile karşılaştık. Cebimdeki kalemi aldı. Gitti. Gel dedim. Beni dinlemedi. Ben de iş inada bindiği için oksijen vanasını kapatıyorum, gel' dedim. O anda aklıma o geldi. Kapattıktan sonra gel kendin aç dedim. Vanayı kapattıktan sonra hemen alarm çalmadı. Yaklaşık 1 dakika sonra alarm çaldı. Ben de olay yerinden ayrıldım. Yoğun bakım ünitesindeki hoca bana kızdı. Yapmamam gereken bir şeydi. Çok üzgünüm. Yaptığım şeyin hiçbir açıklaması yok." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hemşire ve tekniker arasındaki yaşanan olaya yoğun bakım ünitesindeki ünitede görevli doktorlar, temizlik görevlisi, diğer hemşireler ve hasta bakıcıların da şahit olduğu belirlendi. Olaya tanıklık eden tüm personelin ifadesine başvuruldu.

Hastane idari soruşturma kapsamında ifadeler sonrası ilişiğini kestiği tekniker Fatih K. hakkında cezai soruşturma için önce Sağlık Bakanlığına ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Savcılık, şüpheli hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan soruşturma başlattı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

Hsn:

Cinayetle yargılanmalı

204
4
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Hastane değil sanki dingonun ahırı bu nedir arkadaş bunlar nasıl bir çalışma şekli insan canı bu kadar ucuz mu

131
3
yanıtYanıtla
Riza GÜLMEZ:

Boşuna demiyorlar yoğun bakıma giren çıkmıyor diye... İşte bunlar gibileri yüzünden sevdiklerimizi bir bir kaybediyoruz... Allah belani versin

115
10
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

Şimdi hasta yakını bu sağlıkçıyı darp ederse ne olur?

117
5
yanıtYanıtla
Selçuk Demircigil:

Eğitimsizlik. Önüne geleni hastaneye alırsan olacagi bu.

116
3
yanıtYanıtla
Dilek C:

Allah belanizi versin!! Milletin caniyla oynamak bu kadar kolaymi? Aldiginiz diplomanin karsiligi bunu?

97
6
yanıtYanıtla
ERKAN :

bu insan hayatını hiçe sayan adam derhal tutuklanmadı mı?

74
4
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Adam resmen öldürmüş taksir diyorlar. Sağlıkçılar direkt öldürse bile taksir oluyor oh ne ala. E poliste yanlışlıkla Vurunca da taksir yapın o zaman. Bu nasıl iş ya

74
4
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Bunların ikisi de katil

70
5
yanıtYanıtla
diyarbekir:

açıklama bulmak için içerde bolca zamanın olacak katik tekniker

54
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title