Haberler

Haşdi Şabi Nedir ? Erdoğan'dan Haşdi Şabi Yorumu..

Güncelleme:

Haşdi Şabi Nedir ? Erdoğan'dan Haşdi Şabi yorumu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'ta Irak ordusuyla birlikte hareket eden Haşdi Şabi'yi "garip bir örgüt" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya dönüşü gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak'da yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, bölgede Irak ordusuyla birlikte hareket eden Haşdi Şabi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, Haşdi Şabi'yi "Garip bir örgüt" diye niteledi.

"BİR GARİPLİK SÖZ KONUSU"

Erdoğan gazetecilerin "Barzani yüzünden, düne kadar sorunlu gördüğümüz Haşdi Şabi örgütüne destek verdik gibi algı var. Türkiye bu ikisinden birine mahkûm olmak zorunda mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Türkiye, dediğiniz tarzda birilerine mahkûm değildir. Biz kendi politikamızı; kendi hareket kabiliyetimizi kendimiz belirler, adımımızı da ona göre atarız. Kerkük'te farklı farklı paçavralar dalgalandırdılar. Maalesef bunlara da Barzani göz yumdu. Sonuçta ne oldu? Bayrakların çekildiği gün orada eğlenceleri hangi noktadaydı, şimdi hangi noktaya geldik. Sen oradaki Türkmen'i, Arap'ı görme, orayı bir işgalci gibi ele geçirmeye çalış! Bu noktada Talabani'nin de durumu var, onların da yaklaşım tarzı burayı bu hale getirdi. Şimdi ne oldu, birbirlerine girdiler, 'Bizi sattı' diyorlar.

Haşdi Şabi denilen grubun içinde Şii Türkmenler de var, orada böyle bir gariplik söz konusu.

"MUHATAPLARIMIZLA AYRI BİR ÇALIŞMA YAPMAK DURUMUNDA KALABİLİRİZ"

Bizim İran ziyaretimiz çok önemliydi. Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ı ziyaret etmişti Benden de bir davet bekliyor Bağdat, kendisine (Irak Başbakanı İbadi'ye) bir davet yapmak; Suudi Arabistan ziyaretinden önce veya sonra Türkiye'ye davet etmek suretiyle, tüm bu konuları birlikte değerlendirebiliriz. Kuzey Irak'ta bölgesel yönetime, hava sahamızı tamamen kapattık. Sınırları merkezi yönetime teslim edecekler mi etmeyecekler mi, bakacağız. Biz sınır kapılarını daha kapamadık, ama her an bu da olabilir. Ayrıca Haşdi Şabi'nin Sincar'ı ele geçirdiği, Mahmur'u ele geçirdiği yönünde haberler var. Bunlar kesinse muhataplarımızla ayrı bir çalışmayı yapmak durumunda kalabiliriz."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Polonya Türkiye Irak Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title