Haberler

Son dakika haber: Bakan Ziya Selçuk: Eğitimciler kültürden ve sanattan beslenirler

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'nın ödül töreni, video konferans yöntemiyle düzenlenen ödül töreniyle sahiplerine verildi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Hasan Ali Yücel Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'nın ödül töreni, video konferans yöntemiyle düzenlenen ödül töreniyle sahiplerine verildi. Törende konuşan Bakan Ziya Selçuk, "Eğitimciler kültürden ve sanattan beslenirler. Tarihe de baktığımızda görüyoruz ki birçok büyük edebiyatçı, öğretmen kökenli ve onlar Türk Edebiyatına çok önemli eserler kazandırmışlar" dedi.

Bu yıl 'Yuva' temasıyla düzenlenen öykü yarışmasının ödül töreni, koronavirüsten dolayı internet ortamında gerçekleştirildi. Törene, Bakan Ziya Selçuk, yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri ve dereceye giren öğretmenler katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Selçuk, "Öğretmenler günü arifesinde düzenlediğimiz bu tören, sıradan bir organizasyon değil. Merkezinde insan olan öğretmenlik mesleğini icra edenlerin, sahip olması gerektiği ruh inceliğini gördüğümüz bir etkinlik. Eğitimciler kültürden ve sanattan beslenirler. Tarihe de baktığımızda görüyoruz birçok büyük edebiyatçı öğretmen kökenli ve onlar Türk edebiyatına çok önemli eserler kazandırmışlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na düşen görevin edebiyata emek veren öğretmenlerin teşvik edilmesi, tüm toplumun ve çocukların sanatla yoğrulmasına imkan sağlamak olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Öğretmenlerimizin çalışmalarını, ülkenin kılcal damarlarından süzülüp gelmiş usta işi eserler olarak görüyorum ve geleceğe dair umutlarım artıyor. Bütün öğretmenlerimizin yazma tutkusunun hiç sönmemesi temennisinde bulunuyorum. Bu çabanızın çocuklarımıza ve çevrenize ilham kaynağı olacağından şüphemiz yok" diye konuştu.

Bakan Selçuk'un konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren öğretmenler söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. 1300 eserin başvurduğu yarışmada Erzincan'dan Ahmet Nayir 'Ayaz'; Ordu'dan Nuri Keçeci, 'Didergin'; Gaziantep'ten Çağrı Subaşı, 'Devlet Kucağı'; Malatya'dan Esra Bitmez, 'Artakalan'; Yalova'dan Taner Çalıkoğlu, 'Hoşça Kal Dünya'; İzmir'den Gülşen Güzey, 'Evler, Annem ve Babam' adlı eserleriyle mansiyon ödülüne layık görüldü. Jüri Özel Ödülü ise, yarışmaya Aydın'dan 'Ağustos Böceği ve Karınca' adlı çalışmasıyla katılan Gökhan Acar'a takdim edildi.

Siirt'ten Agit Destan, 'İçindekiler' adlı eseriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Bakan Selçuk, yarışmada 'Koku' adlı öyküsüyle ikinci olan Zonguldak'tan Esra Kahya ve 'Evin Halleri' adlı öyküyle birinciliğe layık görülen Tokat'tan Mustafa Soyuer ve tüm kazananlara ödüllerini dijital ortamda takdim etti.

Selçuk, yarışmanın değerlendirme kurulunda görev yapan Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Prof. Dr. Dilek Yalçın Çelik, Necip Tosun, Hüseyin Su, Ethem Baran ve Osman Çeviksoy'a da teşekkürlerini ileterek plaketlerini takdim etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Ali Yücel Ziya Selçuk Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title