Haberler

Hamidiye Köyünde "Mezunlar Günü" Buluşması

Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü, Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Okulu, Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Lisesi, Eskişehir Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları, Eskişehir’in Hamidiye köyünde bir araya gelerek ’’Mezunlar Gününü’’ coşku ile kutladılar.

Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü, Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Okulu, Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Lisesi, Eskişehir Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları, Eskişehir'in Hamidiye köyünde bir araya gelerek "Mezunlar Gününü" coşku ile kutladılar.

Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) tarafından düzenlen mezunlar günü kutlamalarına, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye İlçe Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eskişehir CHP milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamilla Aliyeva, yıllar öncesinin mezunları ve çok sayıda davetliler katıldı.

Mezunlar Günü kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nin okunması ile başladı. YKKED Başkanı Ayhan Türkseven, yaptığı açılış konuşmasında, "Yıllar öncesinin mezunlarını sevgi ile kucaklıyorum. Biz eğitim yuvamıza yapılacak en iyi hizmetin kurumsal bazda yürütüleceğine inanıyoruz. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile 3 bin 200 civarında klasik kitap bilgisayar ortamına aktarılarak, köy enstitüsü döneminden kalma raflarda, yeniden hizmete açılması sağlandı" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise Mezunlar Gününde yaptığı konuşmasında, "Eski mezunların yılda bir sefer de olsa Hamidiye köyünde buluşmasından memnunluk duydum ve hepinizi kutluyorum. Köy Enstitüleri, ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 Sayılı Kanunla açılmış okullardır. Köy Enstitüleri, 1954 yılında çıkarılan 6234 Sayılı Kanunla da köy enstitülerinin adı, ilk öğretmen okulu olarak değiştirildi" diye ifade etti.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile yazarlar İlyas Kücükcan, Muharrem Kubat günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Etkinliklerde, eski mezunlar anılarını anlattılar. Şairler şiirler okudular. Folklor gösterileri, mahalli oyunlarını oynayarak gösterilerini sundu. Aynı gün akşam üzeri Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç tarafından, eski mezunlara, Eskişehir Özdilek Sanat Merkezi'nde yemek ikramında bulunuldu. Yemek ikramından sonra, YKKED Başkanı Türkseven, yazar, İlyas Kücükcan ve CHP Milletvekili Gaye Usluer günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar. Eğitimci yazar duayen Köy Enstitülü İlyas Küçükcan tarafından hazırlanıp, Tepebaşı Belediyesince basılan " İsmail Hakkı Tonguc'un Eskişehir Bağlantıları, Kırsal Eğitimde İlkler ve Mustafa Kemal Atatürk ve Eskişehir" kitabı da akşam yemeğinde eski mezunlara takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Çifteler Hamidiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title