Haberler

Hakkari Valiliği: Yüksekova'da Kimsayal Gaz İddiası Asılsızdır

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sürerken, Hakkari Valiliği HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve Van Milletvekili Lezgin Botan'ın operasyonlarda güvenlik güçlerinin kimyasal gaz kullanıldığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sürerken, Hakkari Valiliği HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve Van Milletvekili Lezgin Botan'ın operasyonlarda güvenlik güçlerinin kimyasal gaz kullanıldığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Valilik açıklamasında " Operasyonlarda kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Bu tür haberler operasyonların engellenmesine yöneliktir" denildi.

Barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların ilçeden temizlenmesi için sokağa çıkma yasağının 7'nci gününde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kar ve soğuk havaya rağmen operasyonlar aralıksız sürüyor. Dün geceden bu yana silah ve patlama seslerinin hiç susmadığı ilçede, top atışlarının isabet ettiği bazı evlerin yıkıldığı ve yangın çıktığı görüldü.

VALİLİKTEN KİMYASAL GAZ AÇIKLAMASI

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve Van Milletvekili Lezgin Botan'ın Yüksekova'da güvenlik güçleri tarafından operasyonlarda kimyasal gaz kullanıldığı yönündeki açıklamalarına Hakkari Valiliği kendi resmi internet sitesinden yazılı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, şöyle denildi:

"HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve  ilimiz Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19.03.2016 günü kimyasal gaz kullandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Güvenlik güçlerimizin Yüksekova İlçemizde yapmış olduğu operasyonlarda kimyasal gaz ve benzeri unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir."

HDP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut, yeni iddia ortaya attı. Yüksekova'da güvenlik güçlerinin kullandığı kimyasal gaz nedeniyle 60 kişinin hayatını kaybettiğini ileri süren Turgut, sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesini istedi. Turgut, operasyonların sürdüğü Orman Mahallesi'nde de Sabih Aşkan'ın 9 kişilik ailesiyle mahsur kaldığını ve yardım beklediğini ifade etti.

- Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Akdoğan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (1)

jiyan say:

Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title