Haberler

Hakkari'de Vali ve Komutan Muhtarların Sıkıntılarını Dinledi

HAKKARİ Valiliği tarafından verilen yemeğe katılan muhtarlar yaşadıkları sorunları anlattı.

HAKKARİ Valiliği tarafından verilen yemeğe katılan muhtarlar yaşadıkları sorunları anlattı. Muhtarlar köy yollarının kapalı olduğunu, güvenlik güçleri tarafından yapılan top atışları sırasında, mermilerin bazan yerleşim yerlerinin yakına düştüğünü söyledi. Muhtarlara cevap veren Hakkari il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, a terör tehdidinin ortadan kaldırılması halinde yolların otomotikmen açık olacağını, güvenlik güçleri olarak vatandaşların can ve malına zarar gelmemesi için de büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Hakkari Valiliği 'Muhtarlar Günü' nedeniyle merkez ve köylerdeki muhtarlar için yemek programı düzenledi. Yemeğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, M. Emin Taşçı, Hasan Ongu, Bekir Abacı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban da katıldı. Yemeğin ardından Vali Toprak muhtarlarların sorunlarını dinledi. Burada söz alan bazı muhtarlar, bazı köy yollarının güvenlik nedeniyle kapalı olmasından büyük sıkıntı yaşadıklarını, bölgede süren operasyonlar nedeniyle de köylerinin yakınına bazen top mermilerinin düştüğünü, bu durumdan endişe duyduklarını anlattı.

KOMUTAN: SİZİN CANINIZ MALINIZ BİZE EMANET

Bunun üzerine cevap veren Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, bölgede süren terörle mücadele nedeniyle bazı köy yollarının dönemsel olarak  kapalı olduğunu, bu konuda vatandaşları mağdur etmediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim askeri konvoyu taciz ediyorlar ya. Noktayı bize söyleyin biz atışları oraya atalım. Sizin canınız, malınız bize emanet. Siz onu merak etmeyin biz atışları yaparken gözetleyerek bu atışları yapıyoruz. Hiç bir şekilde sizin sürünüze ve sizin üstünüze düşmez. Kavaklı Köyü Muhtarı ordan diyor ki 'bizim yolumuzu açın' diyor. 'Biz bir tane terörist bile görmedik. Bizim orda terörist yok' diyor. Yani çok enteresan. Buna çocuklar bile inanmaz. 'Yakında gelecem oraya' diyorum. Yani şimdi eğer herkes kendi köyüne sahip çıkıp oradaki terör tehdidini ortadan kaldırırsa, yol otomatik olarak açılır zaten. O yolun kapalı olması benim de sorunum. Eğer hep beraber bu terör tehdidini ortadan kaldırırsak bütün yolları açacağız."

Muhtarların sıkıntılarını dinleyen Vali Toprak ise vatandaşların huzur içerisinde yaşamaları için asker ve polisin büyük fedakarlıklar gösterdiklerini söyledi.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Toprak Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title