Haberler

Hakkari'de Öcalan İçin Meşaleli Yürüyüş

Güncelleme:

Hakkari'de bir araya gelen,yaklaşık 3 bin kişi,ellerinde Öcalan posterleri ve meşalelerle Öcalan'a özgürlük istedi.

Bdp Hakkari il binası önünde bir araya gelen, aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP il Başkan Yardımcısı Esmer Tekin'in de bulnduğu yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Öcalan posterleri ve meşalelerle yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında sık sık araçlardan provakasyon için uyarı anonsu yapılırken, polis yürüyüş güzergahında bulunan AKP binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde toplanan kalabalık adına burada basın açıklamasını BDP Hakkari il Başkan Yardımcısı Seyithan Şahin okudu. Şahin, üç aşamalı olduğunu belirttiği çözüm sürecinde hükümetin gerekli adımları atmadığını söyledi. Şahin, "Hükümet güven arttırıcı adımlar atmalı. Birinci aşamada çözüm konusunda ilk adım olarak, sayın Öcalan'ın çağrısı üzerine 8 Mayıs 2013'ten itibaren gerilla, güçlerini yurt dışına çekti. İkinci aşama ise, devletin demokrasi, özgürlükler, eşitlik temelinde yasal ve anayasal adımlar atmasıdır. Güven yoksa bu sürecin ilerlemesi mümkün değildir. Güven çift taraflı olduğuna göre devletin de bu süreci ilerletmesi konusunda topluma güven vermesi gerekir. Türkiye'nin yüzde 70'i, 80'i bu sürecin başarıya ulaşmasını istiyor. Bu çok önemli bir talep. Artık bu ülkede Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Ermenisi, Arabı, Alevisi ve Sünnisi herkes barış istiyor. AKP hükümetinin üzerine düşen sorumlulukları var. Ama şimdiye kadar bu konuda ne yazık ki, somut bir açıklama yapmadılar. Sadece bir paket hazırlıkları içerisinde olduklarını söylüyorlar. Ama bu pakette ne var. Ne bizler, ne de kamuoyu aydınlatılmamış" dedi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Çözüm sürecininin sağlıklı yürümesi ve başarıya ulaşması için Öcalan'a özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirten Şahin, "Bu ülkede kan ve gözyaşının durmasını sağlayan sayın Öcalan'a bu güne kadar hükümetin yaklaşımı, halkımızın tahammül edebileceği bir durum değildir. Bu konuda hükümetin derhal adım atmasını ve Öcalan'ın özgürlüğünü gündemine alınması gerekir. Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması, Kürt halkının olmazsa olmazlarındandır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Esmer Tekin Hakkari Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title