Haberler

Hakkari'de Halaylı Rojava Kutlaması

Güncelleme:

HAKKARİ'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından, YPG'nin Rojava'da IŞİD'e karşı savaşta gösterdiği başarının 3'üncü yıl dönümü nedeniyle müzikli kutlama programı düzenlendi. Programa katılanlar Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerken, Koreli 3 kadın turist de kutlamalara katılarak eğlendi.

Hakkari belediye binası önünde yapılan kutlama programına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanı Zeynep Besi Dara katıldı. Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken yüzlerce kişi, YPG'nin IŞİD'e karşı başarısını kutladı. Kutlama programına katılan Koreli 3 kadın turist de Kürtçe halay çeken gençlerle kol kola girip eğlendi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan yaptığı konuşmada, Kürtlerin Rojavada gösterdiği başarının bütün dünya ülkeleri tarafından kabul gördüğünü belirterek şöyle konuştu: "İnsanlık değerinin, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir yerde, kadın çocuk demeden insanları katleden bir barbarlık çetesine karşı kardeşlerimizin, yoldaşlarımızın insanlık onuru adına Rojavada göstermiş oldukları başarı bütün dünyada destek görmektedir. Sadece destek göremediği ise AKP zihniyetiydi. Çünkü biz başta da söyledik. AKP zihniyeti bir IŞİD zihniyetinden çok farklı değildir. Diyarbakır'da gerçekleştirmek istedikleri katliam, IŞİD'in Kobani'de gerçekleştirdiği katliamdan farkı yoktu."

"HALKIMIZ BARIŞMAK İSTİYOR"

Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinde gösterdikleri başarının hükümeti derinden etkilediğini savunan Akdoğan, "Buradan bir kez daha çağrımızı yapıyoruz. Halkımız barışmak istiyor. Eğer siz bugün iktidardan düşmüşseniz, biliniz ki bu halk size kırmızı kartı gösterdi. Bu halkla uzlaşmak durumundasınız. Bu halka hakaret ederek siz bir yere varamazsınız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ise Suriye'deki YPG ve YPJ ile ilgili sinevizyon göstemi yapldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Akdoğan Hakkari Rojava Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title