Haberler

Hakan Tartan: Yerel Yönetimler Siyasi Çekişmelerin Değil Hizmetin Makamıdır

2014 yerel seçimlerinde DSP'den adaylığını koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu.

2014 yerel seçimlerinde DSP'den adaylığını koyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Balkan dernekleri yöneticileriyle buluştu. Balkan derneklerinden destek isteyen Tartan, yerel yönetimlerin siyasi çekişmelerin değil hizmet etmenin yeri olduğunu vurguladı.

Adaylık süreci ve İzmir'in geleceğinin nasıl kurtulacağını anlatan Başkan Tartan, Balkan derneklerinden destek istedi. Kosova, Bosna, Makedonya, Bulgaristan ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu İzmir ve Ege derneklerinin katıldığı toplantıda, Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, "Bugüne kadar herkes ayrımcılık yaparken göçmenlere sahip çıkan tek kişi Hakan Tartan oldu. Nasıl ki o bize sahip çıktı biz de ona sahip çıkacağız, destek olacağız. Bizim için bu seçimlerde partiler değil kişi var. O kişi de Balkan kökenli olan Hakan Tartan" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Balkan göçmeni İTO Başkan Vekili Akın Kazancoğlu da "Hakan Tartan, bütün Balkan camiasına kucak açtı biz de ona sahip çıkmalıyız" diyerek Balkan göçmenlerinin desteğini dile getirdi.

-YEREL SEÇİMLERDE HEDEF HİZMET GÖTÜRMEKTİR-

DSP Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Tartan, nüfusun hemen hemen yarısının Balkan göçmeni olmasına rağmen yeteri kadar temsil edilmediğini vurguladı. Başkan Tartan, yerel yönetimlerin insanlarla yürüyen bir sistem olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

"İzmir belediye başkanı adayları içerisinde Balkan ve Rumeli ağırlıklı hemen hemen hiç kimse yok. İzmir nüfusunun yarıya yakını Balkan göçmenlerinden oluşurken temsil edecek kimse kalmadı. Ayrımcılığı, bölünmeyi değil birleştirmeyi sağlayacaksak eğer, halkın isteğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Benim koltukla işim yok. Ama benim başladığım işlerin, destek veren insanların yok sayılması üzüntü verici. Şu anda Konak adayı olan önce Gaziemir'den, sonra Karşıyaka'dan, en sonunda da Konak'tan aday gösterildi. Demek ki, "bizimki olsun da nereden olursa olsun' anlayışı var. Bakın, yerel seçimlerde hedef hizmet götürmektir, halkın ihtiyacını görebilmektir. Bu, insanlarla yürüyen bir sistemdir. Kentte yaşayanlar bildiği, sevdiği isimleri orada görmek ister."

-HALK DOĞRU TERCİH YAPARAK KAPANAN YOLLARI AÇAR-

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP'ye kırgın olmadığını yineleyerek, kırıldığı noktanın Atatürk ve Cumhuriyetin temel değerlerine yapılan saygısızlık olduğunu yineledi. Geçmiş seçimlerde DSP'nin sahip çıktığı ve CHP'nin şimdi kurtuluş olarak gördüğü isimler olduğunu hatırlatan Başkan Tartan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın Atatürk ve Cumhuriyetin değerleri tartıştırılır hale geldi. Atatürk'ü ve bayrağı önce Adliye'den çıkartırınız, sonra sıra okullara gelir oradan da çıkartırsınız, sonra diğer devlet kurumları, derken bir bakmışsınız unutturulmuş. Zaten yapılmak istenen bu. Bugün eğer özgürlüğümüz bağımsızlığımız söz konusuysa, bizi biz yapan, bizi bugünlere getiren Ulu Önder Atatürk'ü ben hiçbir yerde tartışmam. Burada temel değerlerimizle bir çatışma var. 2009 yerel seçimlerini hatırlayın; üç isim sayacağım. Bir tanesi Sayın Mustafa Sarıgül, Şişli'ye aday oldu, yüzde 56 ile seçildi ve bugün CHP'den Büyükşehir adayı. Ama o zaman DSP ve Ecevit ruhu ona sahip çıkmasaydı, aday olmasaydı bugün ne olurdu? İstanbul'u kim kurtarırdı? Bu soruyu sormak lazım. İkincisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Ona da 2009'da kırmızı kart gösterildi DSP sahip çıktı. Eskişehir'de CHP yok, Yılmaz Hocanın kişiliğiyle var. Bir de Ordu'da Seyit Torun, orada da aynı şey yaşandı. Böyle 60'a yakın örnek var. Demek ki bazen kapanan yolları halk açıyor ve dayatmaya karşı çıkarak doğru tercihi yapabiliyor."

-"YEREL YÖNETİMLER SİYASİ ÇEKİŞMELERİN DEĞİL HİZMETİN MAKAMIDIR"-

Yerel yönetimlerin siyasi çekişmelerin değil hizmet etmenin yeri olduğunu vurgulayan Başkan Tartan "Ben hizmet etmek istiyorum" dedi. Konak adaylarının yeteri kadar deneyimi olmadığına ve İzmir'in vakit kaybedeceğine de değinen Başkan Tartan şunları söyledi:

"Kimsenin hizmet etmek gibi bir derdi yok ama ben hizmet etmek istiyorum. Ben yüz proje ortaya koyuyorum. Yeni kent planıyla kente 2 milyar Dolar yatırım geldi. İzmir'e Cumhuriyet tarihinde gelen en büyük yatırım. Gelecek beş yıldaki yatırım miktarı 15 milyar Dolar. Kent böyle geliştirilir. Ben bunlara kafa yorarken bazıları rant peşinde. Yerel yönetimler siyasi çekişmelerin değil hizmetin makamıdır. Bir de diğer adayları değerlendirdiğimizde Konak adayları içinde deneyimli hiçbir aday yok. Ekibini ancak iki yılda tanıyacak, üçüncü yılda iş yapmaya başlayacak, o işlerin etkisi ancak kalan iki yılda görülecek. Deneyimli olmayanların kente vakit kaybettireceğini düşünüyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hakan Tartan İzmir Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (2)

gülşah toprakgulsah_toprak35@hotmail.com:

bunu siz mi söylüyorsunuz? seçilmediği için yıllardır övdüğü partisini bir çırpıda silen ve hemen parti değiştirip eski partisini kötüleyen bir adamın sözlerine inanmamızı beklemeyin sayın tartan!!!

0
1
yanıtYanıtla
Rabia Sönmezizmirdenrabia@outlook.com:

Doğru diyosun yerel yönetimler siyasi çekişmelerin değil hizmetin makamıdır ama 5 yılda ne hizmeti yaptın Konak'ta. Gültepe, Kale hala ağlıyor. Çekil yoldan artık bölme oyları. Karanfil dağıtmakla olmuyor belediyecilik. CHP gelecek Sema Pekdaş gelecek.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title