Haberler

Hacı Beldesi Halkı, İbriktepe ile Birleşmeye Hayır Dedi

Güncelleme:

Büyükşehir Yasası kapsamında, Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Hacı beldesinde, İbriktepe beldesi ile birleşmek üzere referandum yapıldı.

TBMM'de görüşülmesine devam eden Büyükşehir Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapatılmasının tekrar gündeme gelmesi üzerine, Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Hacı Beldesi'nde, İbriktepe Beldesi ile birleşmek üzere referandum yapıldı.

18 YILLIK BELEDİYE

İpsala'ya bağlı Hacı Beldesi, 1994 seçimlerinde nüfusu nedeniyle belde olan ancak 2 dönemdir nüfusu 2 binin altında olması nedeniyle kapatılacak beldeler arasında ismi geçen beldelerden bir tanesi.

Bin 458 nüfusu bulunan beldede, 18 yıldır belediye hizmeti verilirken, belde içersindeki yol ve kaldırımların düzgünlüğü dikkat çekiyor. Ancak şuan TBMM'de görüşülen Büyükşehir Yasası kapsamında yürürlüğe girmesi düşünülen nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapatılmasıyla ilgili madde doğrultusunda kapatılacak olan 559 beldeden bir tanesi de Hacı Beldesi.

Beldenin kapatılmasını istemeyen Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, topladığı 704 imza ile İpsala Kaymakamlığı'na başvurarak, İpsala'ya bağlı diğer bir kapatılması planlanan belde olan

İbriktepe Beldesi ile birleşme için Referandum'a gitti.

Saat 08.30'da başlayan referandumda, 2 okulda 4 sandıkta belde halkı oyunu kullandı.

1188 seçmeni bulunan bin 458 nüfuslu Hacı Beldesi'nde belde halkının referanduma ilgisi yoğun oldu.

Sabahın erken saatlerinde Beldelerinin kapatılmamak için İbriktepe Beldesi'yle birleşmesine "Hayır" ya da "Evet" demek üzere sandık başına giden belde halkının büyük bir kısmının, birleşmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Referandum ile ilgili açıklama yapan Hacı Beldesi Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Hacı Beldesi'nin 1994 yılında köy statüsünden çıkarak 18 yıldır belediye olarak hizmet verdiğini söyledi.

KARAGÖZ "HALKIMIZIN TERCİHİNE KALDI"

Nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kapatılmasının yasaya girdiğini aktaran Karagöz, "Yasaya karşı belediye başkanları olarak, 3 belediye birleşme kararı aldı. Daha sonra Hacı beldesi olarak, referandumun yapılması için 704 imza topladık ve İpsala Kaymakamlığı'na başvurduk. Bu çerçevede; 28 Ekim referandum günü olarak belirlendi. Vatandaşlarımızın tercihine bıraktık. Belediye olarak kalma şansımız yok. İbriktepe'yle birleşerek, yeniden belediye hizmetlerinden faydalanacağız ya da köye dönerek, 5 yıl İl Özel İdaresi'nin emrinde tüm mallarımızın, alacak vereceklerimizin temizlenmesinin ardından 5 yıl sonra köye dönüşeceğiz. ve köy yaşamına ayak uyduramayacağız." dedi.

Her şeyin halkın iradesine bağlı olduğunu vurgulayan Cevdet Karagöz, "Evet" de çıksa, "Hayır" da çıksa halkın kararına saygı göstereceklerini söyledi.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Belde halkında Ahmet İşcan ise, beldenin kapanmaması gerektiğini söyledi. 1994 yılında Hacıköy'ün belde olması için büyük uğraşlarının olduğunu vurgulayan İşcan, Hacıköy'ün belde olması için İstanbul'dan insan getirdiklerini ve çok büyük emek harcadıklarını söyledi.

Bu sırada göz yaşlarını tutamayan 67 yaşındaki Ahmet İşcan, açıklama yaptığı sırada birden göz yaşlarını tutamadı. Hacıköy'ün belde olması için 1994 yılında büyük emek harcadıklarını ifade eden İşcan, yaşlı gözlerle beldesinin kapatılmaması gerektiğini ifade etti.

Belde halkında bir çok vatandaş da Ahmet İşcan'a katılarak beldenin kapatılmaması gerektiğini söyledi.

SEÇİM SONUCU "HAYIR" ÇIKTI

Yapılan seçimlerin ardından sandıklar, saat 17.00 de açıldı. Yapılan sayımların ardından 1188 seçmende 1112'sinin oy kullandığı seçimde kişi İbriktepe ile birleşmeye "Evet" derken 562 kişi de "Hayır oyu kullandı.

Çıkan seçim sonucuna göre, İbriktepe Beldesi ile Hacı Beldesi'nin birleşmesi kabul edilmedi. Bu durumda Büyükşehir Yasası'nın kabul edilmesi durumunda iki belde de köy statüsüne dönüşecek.

Seçimin ardından açıklama yapan Karagöz çok üzgün olduğunu belirterek, "Halkımızın tercihi köye dönüşmekmiş. Yapacak bir şey yok. Bu sonuçta Hacı Beldesi'de İbriktepe Beldesi de köy olacak. Hayırlısı olsun." dedi - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Karagöz İbriktepe İpsala Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title