Haberler

1. sınıf çocuğuna nasıl ders çalıştırılır? Okula yeni başlayan çocuklara ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Güncelleme:

Eğitim hayatının başlangıç noktası sayılan 1. sınıf, ana okulu ile beraber akademik hayatın temellerinin atıldığı dönemdir. Bu dönemde çocuğa doğru şekilde ders çalışma alışkanlığı kazandırılarak akademik ve sosyal gelişimine katkıda bulunulabilir.

1. sınıfa başlayan çocuk yeni bir hayata atılır. Bu dönemde sosyal çevresi ve alışkanlıkları değişen çocuklar eğitim hayatı ile mücadele etmek durumunda kalır. Doğru yöntemle uygulanarak akademik eğlenceli hale gelirken çocuk, artan başarı ile hem okula hem de sosyal hayata kolayca uyum sağlar.

1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS ÇALIŞMA TAVSİYELERİ

Okula yeni başlayan çocuğunuzla empati kurun. Her adımında sizi örnek alan çocuklarınız yine sizin yaptıklarınızı yapmak isteyecektir. Bu yüzden ona örnek olacak davranışlarda bulunun. Ona karşı baskıcı değil, olumlu örnek olacak davranışlar göstererek mesajlar vermelisiniz.

Çocuğunuza küçük hedefler koyun. Seçtiğiniz hedeflerin onun başarabileceği hedefler olmasına özen gösterin. 10 dakikalık görevlerden oluşan bu hedeflerle çocuğunuzu görevleri tamamlamaya güdüleyebilirsiniz.

1. sınıf çocuğuna nasıl ders çalıştırılır? Okula yeni başlayan çocuklara ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuğunuz 1. sınıfa başladıysa tatil planlarınızı erteleyin ve çocuğunuza odaklanın. Çocuğunuzun okumayı öğrenme dönemi boyunca onu takip edin ve sürecin doğru ilerlediğinden emin olun. Tatil planlaması yapmanız bu sürecin aksamasına neden olacaktır.

Çocuğunuzun ödevlerine yardım ederken öğretmeninin hangi düzende ödev verdiğine dikkat etmeli ve ona uygun şekilde çocuğunuza yardım etmelisiniz.

Okulda verilen eğitim hakkında bilgi sahibi olun. Çocuklar harfleri hece olarak değil hece olarak öğrenirler. Örneğin sizin "ze" olarak öğrettiğiniz harf, okulda "zzzz" olarak öğretilmektedir.

1. sınıf çocuğuna nasıl ders çalıştırılır? Okula yeni başlayan çocuklara ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuğunuzu ders çalışmaya motive etmelisiniz. Bunu yaparken çocuğu azimli olmaya itin, hırslı olmaya değil. Yanlış şekilde motive ederek çocuğunuz hırslı biri yaparsanız onu yarışçı birine dönüştürür ve yakın çevresi ile kendisini kıyaslamasına neden olursunuz. Unutmayın, onun başarısını başkalarının seviyesi değil kendi seviyesi belirleyecektir.

Çocuğunuz 1. sınıfa başladığında kavramları yavaş öğrendiğini düşünebilirsiniz. Ancak sabırlı olun. Harf, harf grupları ve kelimeleri adım adım öğrenecektir. Bazen okumaya direnebilirler. Bu durum onların isteksiz olmasından değil okuyamadığından olabilir. Bu yüzden her adımda sabırlı olun kavramları öğrenerek ilerlemesini sağlayın.

Televizyonu ve dersi aynı anda sunmayın. Çocuğunuz yeni bilgiler öğrenirken odaklanmalı ve ilgisini başka şeylere vermemelidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title