Haberler

Şair-Yazar Bahaettin Karakoç mezarı başında dualarla anıldı

Güncelleme:

- Şair-Yazar Bahaettin Karakoç mezarı başında dualarla anıldı Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı ve 'Dede Korkut' lakabı ile anılan şair-yazar Bahaettin Karakoç, ölümünün üçüncü yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

- Şair-Yazar Bahaettin Karakoç mezarı başında dualarla anıldı

KAHRAMANMARAŞ - Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı ve 'Dede Korkut' lakabı ile anılan şair-yazar Bahaettin Karakoç, ölümünün üçüncü yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Dulkadiroğlu İlçesi Şeyh Adil Mezarlığı'nda düzenlenen program, hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. Okunan duanın ardından katılımcılar, Bahaettin Karakoç'un oğlu Oğuz Karakoç'a taziye dileklerini iletti. Oğuz Karakoç babasının anısına katılımcılara, 'Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman' isimli şiir kitabını hediye etti.

Katılımcılara teşekkür eden Bahaettin Karakoç'un oğlu Oğuz Karakoç, "Duygusalız ama Türkiye'ye mal olmuş bir şairin evladı olmak bizi biraz rahatlatıyor. Vefalı dostları burada gördük ve onlarla mutlu olduk. Var olsunlar ayaklarına sağlık. Elimizde yeteri derece hediye edecek kitaplar vardı. Kitap dostlarımıza burada kitap hediye ettik" dedi.

Eğitimci-şair-yazar Ramazan Avcı ise, "Türk edebiyatının en değerli şairlerinden biriydi. Karakoç'u değerli yapan en büyük etkenlerden biri sanatını şeytani arzulara göre değil; hak, güzellik ve iyilik yoluna kullanan bir şairdir. O bizim için bir dolunaydı. Onu takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Karakoç, tedavi gördüğü hastanede 16 Ekim 2018'de hayatını kaybetmiş, eşinin yanına defnedilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bahaettin Karakoç Beyaz Kartal Dede Korkut Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title