Haberler

Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı!

Güncelleme:

İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de, bazı kelimeler çok sık kullanılmasına rağmen anlamları bilinmektedir. Bu yazımızda, Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı! hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından faydalanarak hazırladığımız haberimizi sizlere aktaracağız. Peki, Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı!

Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı! İslam dininde en sık kullanılan ve anlamı en çok merak edilen kelimeler arasında yer almaktadır. İnsanlar Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı! sorularını araştırmaktadır. Peki, Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı!

MÜTEŞABİH NEDİR?

Sözlükte benzeyen anlamına gelen müteşâbih, terim olarak; manası kolaylıkla anlaşılmayan, bir çok manaya ihtimali olup bunlardan birini tayin edebilmek için haricî bir delile ihtiyaç duyulan, ne anlama geldiği, ne anlatmak istediği ilk bakışta anlaşılmayan, manası açık ve net olmayan, niteliği (seçikliği) belli olsa da içeriği (açıklığı) belli olmayan, şaban ayında değil de ramazan ayında oruç tutulması ve namazların sayısı gibi manası akılla kavranamayan lafızlara ve ayetlere denir.

Müteşâbih nedir? Kuran'da Müteşâbih ne demektir? Müteşâbih kelimesinin tanımı ve anlamı!

--

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Kuran-ı Kerim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title