Haberler

Burdur'un Bucak Belediyesi tarafından ödüllü atık pil toplama kampanyası başladı

Güncelleme:

Bucak Belediyesi ile TAP (Taşınılabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) arasında yapılan protokol ile her yıl düzenlenen ödüllü Atık pil toplama kampanyasının, 2021-2022 eğitim öğretim yılı kampanyası başladı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal kampanya hakkında yaptığı açıklamada " Hayatımızın bir çok alanında kullandığımız cihazların enerji kaynaklarını piller oluşturuyor. Tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler, çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak 4-6 m3' lük bir alanda kirlilik yaratabilmektedirler. İlçemizde ekosistem ve çevrenin korunmasına katkı sağlanması amacıyla, TAP (Taşınılabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) ile belediyemiz arasında yapılan protokol çerçevesinde atık piller düzenli olarak toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmekte, okullarda çevre bilinci aşılaması ve böylelikle gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir BUCAK bırakabilmek için her yıl düzenli olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından atık piller toplanmaktadır. Diğer taraftan protokollü olarak çalıştığımız TAP Derneği işbirliği ile her yıl düzenli olarak yürütülen okullar arası ödüllü atık pil toplama kampanyaları ile "Atık pil toplama kampanyası" her geçen gün amacına bir adım daha yaklaşmakta olup; ilçemiz genelinde bu bilincin daha da ileriye taşındığını görmekteyiz. TAP Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve her yıl düzenli olarak yürütülen atık pil toplama kampanyası kapsamında ilçemizde 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda ise 758 Kg atık pil toplandı. Ekiplerimiz 01 Ekim 2021 tarihi itibarıyla hazırlıklarını tamamladılar ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı ödüllü Atık pil toplama kampanyamızı başlattık. 30 Nisan 2022 tarihine kadar sürecek olan kampanyamıza İlçemizdeki okulların yoğun katılım sağlayacağını düşünerek, tüm öğrencilerimizi ve halkımızı kampanyamıza katılmaya davet ediyorum. Halkımızdan atık pillerini naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirerek, okullarda, muhtarlıklarda, marketlerde ve belediyemizin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atarak; çevrenin korunmasına katkı sunmalarını bekliyorum. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde başlayan ve her geçen gün büyüyerek devam eden Sıfır Atık Projesi kapsamındaki hedeerden biri olan atık pillerin toplanması hususunda, İlçemiz tüm okulları, kamu kurumları, esnaarımız ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile üzerine düşen görevi yerine getirmekte olup, bu yılda geçen yıldan daha fazla atık pil toplanacağını düşünüyorum. Sıfır Atık Projesinde pilot ilçe olan İlçemiz bu çevre bilinciyle diğer il ve ilçelere örnek olmaya devam edecektir. "dedi. Hatice Kübra Savaş

Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan yazı, haber, fotoğraf, video ve sair dokümanların, bireysel kullanım dışında izin alınmadan kısmen veya tamamen kopyalanması, çoğaltılması, kullanılması, yayımlanması ve dağıtılması kesinlikle yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Bucak Belediyesi Emrullah Ünal Hisarcık Bucak Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title