Haberler

Devlet hastaneleri alarm veriyor! Alo 182'den randevu alamayan vatandaşlar isyan etti

Güncelleme:

İstanbul'daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Alo 182 üzerinden randevu bulmak oldukça zor. İstedikleri bölümlere bir türlü randevu alamayan vatandaşlar da şikayetlerini internet ortamındaki platformlarda dile getiriyor.

Son günlerde birçok vatandaş, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden kamu hastanelerine randevu bulamamaktan dert yanıyor.

AYLAR SONRASINA RANDEVU VERİLİYOR

Şikayetlerini sosyal medya platformlarından dile getiren vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirtiyor. Kimi polikliniklerde ise aylar sonrasına bile randevu oluşturulamıyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sosyal medyada MHRS ve Alo 182 için yazılan binlerce şikayet var. İşte onlardan bazıları:

  • Tuzla Devlet Hastanesi kadın doğum bölümünden randevu almak istiyorum, alamıyorum. Aylardır çabalıyorum tüm randevuları dolu. MHRS'den alamıyorum, arıyorum alamıyorum. Her gün deniyorum sürekli dolu diyor. Hamileyken yakınımda olan devlet hastanesine gitmek istiyorum gidemiyorum.
  • İstediğim bölümden hiçbir devlet hastanesine randevu alamıyorum. Özeller çok pahalı, kimse bunu karşılayamıyor.
  • Ümraniye Devlet Hastanesi'ne tıbbi onkolojiye herhangi bir doktora bir türlü randevu alamıyoruz. Doktor Eylül ayında randevu almamızı söyledi. 182'yi arıyoruz ama hastanenin en yoğun doktoru diye randevu vermiyor, öbür doktorlara da randevu alamıyoruz.
  • 1 yıldır Bakırköy Sadi Konuk sağlık kuruluna randevu alamadım. Sürekli dolu uyarısı alıyorum. Yatağa bağlı çocuğuma rapor çıkarmam gerek. Özel bir çocuğum var.
  • MHRS'den 1 aydır randevu talep ediyorum fakat randevu vermiyor. Çocuğum kırmızı reçete ile verilen ilaç kullanıyor ve bu ilacı sürekli kullanması gerekli. İlacı bitti, ilaç yazdırmaya gittiğimde doktor randevulu şekilde muayeneye gelmemizi istiyor. 1 aydır randevu talebi oluşturmama rağmen randevu alamadığımızı söylüyorum. "Alan nasıl alıyor, bir şekilde alacaksın" diye azarlanıyorum.
  • Doktor 1 ay sonra kontrole çağırıyor ama randevu alabilene aşk olsun.
  • Arıyorum, "Saat 16.00'da arayın" diyorlar. Arıyorum tüm randevular dolu. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi 184'ü arayıp sorunumu dile getirdim. Sonuç "Vatandaş kaynaklı" denildi.
Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Sağlık

Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

FATİH EKŞİ:

Hiiişşt sağlık ordusuna laf yok onlar ön cephede savaşıyor (tabiki bir kısmı). Hastaneleri gezin, eski sistem hortlamış, bıçak parası almayan doktor ameliyat yapmıyor ya da 5 yıl sonraya gün veriyor. Her katta toplanma odaları var buralarda toplanılıp ; kahvaltı, yemek, çay, beş çayı on çayı kısır partileri yapılıyor, doğum günü partileri bile artık hastanelerde. Haliyle işiyle meşgul olamayan personelin kapasitesinin @-50 anca çalışıyor. Sonrası, sonrası yok ÖLDÜN.

58
24
yanıtYanıtla
ALİ GÜNDAR:

Geldik mi 1990 lı yıllara

74
7
yanıtYanıtla
ERKAN :

ee ne oldu cehape dönemi gibi hastanelerde sıra beklemiyoruz diyen dayılar. şimdi sıra alamıyorsun ki bekleyesin.

70
10
yanıtYanıtla
Rezan Arslan:

Iki aydir disim kanal tedavisi olcak agrilarim siddetlendi acile gidiyorum cekmiyorlar kanal tedavisi olmasi gerek diyo doktor kardesim dis benim cekin dayanamiyorum randevu al ariyorum dolu özelde 1000 tl den basliyo kanal tedavisi en son sapasaglam dis tamamen curudu bnde ozelde 200 verdim cektirdim yazik ya gercekten sozde ssk liyiz

65
1
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

İyi günlerimizz

59
2
yanıtYanıtla
sefa bezirhan:

Hastane yapmayla olmaz bu işler.Verdiğin sağlık hizmetinin kalitesi bu işi belirler.Doğru dürüst hastanelerde doktor yok.Randevu almak isteseniz hep dolu.Ülke de ciddi anlamda sağlık sorunu var.Güllük gülistanlık felan değil ortalık.Özel hastanelere köle ettiniz milleti.Çok iyi olan doktorlarda ülkede durmuyor ya özele ya da yurtdışına çıkıyor.

52
4
yanıtYanıtla
Serkan Bayındır:

Aklı olan sgk ya dünyanın primini ödeyeceğine gitsin özel sigorta yaptırsın özel hastane de paşa paşa muayenesini olsun.. Eşşek gibi prim yatırıyorum ama muayene olmaya özele gidiyorum mecburen bir dünya para da orada veriyorum..

52
3
yanıtYanıtla
kadir bedir :

hastanede çalışan arkadaşım şunu söylüyor çoğu doktor randevu sistemini açmıyor, pandemide çok çalıştık diye yorulmuşlar ve randevularını kapatarak başka işlerle uğraşıyorlar bazıları da odasında saat 4 ün geçmesini bekliyor dedi. ne kadar doğru bilemiyorum ama eğer böyleyse gerçekten vahim.. 1 aydır randevu alamıyoruz. telefonla arıyorum kapalı, gece 12 den sonra arayın diyorlar, gece 12 den sonra arıyorum randevu yok. özele gidip daha kapıdan girişte 120tl alıyorlar sonrası malum.

38
15
yanıtYanıtla
abdullah :

eskiden hastanelerde sıra vardı yeğenim! artık sıra da yok. istanbulda sağlık sistemi çöktü ilgilenen yok. sağlık bakanı twit atmakla meşgul.

51
1
yanıtYanıtla
Erkan Magdenli :

Eskiden hastanede kuyruk bekler muayene olurduk. Şimdi hastaneye bile gidemiyoruz.

46
4
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title