Haberler

24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum

Güncelleme:

Adana'da 2019 yılında uyuşturucu operasyonunda gösterdiği başarı nedeniyle ödül alan ve geçtiğimiz günlerde aracında 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan Cumhur Acarca'nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Uygulama noktasından kaçarak 60 km yol giden ve kaza yaparak yakalanan Acarca, "Arabada mal olduğunu bilmiyordum. Benim alakam yok. İzmir'e eşimi götürmek için yola çıktım. Cebimde 3 tane kamptagon vardı. O yüzden kaçtım" dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmayla 29 Ekim gecesi Ereğli yolunda Adana'nın Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cumhur Acarca'nın kullandığı 07 MSP 74 plakalı otomobil durduruldu.

UYGULAMA NOKTASINDAN KAÇTI

Kimlik kontrolü sırasında Acarca, uygulama noktasındaki polis memuru Yasin Noyan'a çarparak kaçtı. Polislerin peşine düştüğü otomobil, yaklaşık 60 kilometrelik takibin ardından Ereğli- Adana karayolunda başka bir otomobile çarptı. Bu otomobildeki 4 kişi yaralandı.

24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum

3 POLİS MEMURUNU YARALADI

Kaza sonrası Acarca ile yanındaki eşi N.A. gözaltına alınmak istendi. Ancak Cumhur Acarca, görevli polislere direnince arbede yaşandı. Bu sırada polis memuru Süleyman Şimşek'in sağ el parmağı kırıldı, Ömer Canlı ise beline aldığı darbe sonucu yaralandı. 3 polis memuru ile otomobildeki 4 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Polis memurları, tedavilerinin ardından taburcu oldu.Acarca çiftini gözaltına alan ekiplerin otomobilde yaptığı aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Çevrede yapılan aramada ise otomobilden atıldığı anlaşılan 24 kilo 600 gram eroin bulundu. Konya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Acarca tutuklanırken, eşi N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2019'DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDEN BAŞARI BELGESİ ALMIŞ

Kaçarken 3'ü meslektaşı 7 kişinin yaralanmasına neden olan Cumhur Acarca, 2009 yılında İstanbul'da görevliyken, 5 meslektaşıyla birlikte avukat Malik Zengin'i darbettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada 1 yıl 3 ay ceza almıştı. Daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Cumhur Acarca, meslektaşı İ.Y. ile 20 Mart 2019'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda şüphelileri yakalamış, dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirilmişti.

24 kilo uyuşturucuyla yakalanan ödüllü polis: Arabada mal olduğunu bilmiyordum

"ARABADA MAL OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Konya'da 24 kilo 600 gram eroinle yakalanan polis memuru Cumhur Acarca'nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde susma hakkını kullanmak istediğini söyleyen Acarca, "Arabada mal olduğunu bilmiyordum. Benim alakam yok. İzmir'e eşimi götürmek için yola çıktım. Cebimde 3 tane kamptagon vardı. O yüzden kaçtım" dediği belirtildi.

PİYASA DEGERİ 1.5 MİLYON LİRA

Ayrıca Araca'nın kaçarken otomobilinden attığı 24 kilo 600 gram eroinin piyasa değerinin 1.5 milyon lira olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Miharbi mediç :

Kansız.İyiki karbonat dememiş.

99
9
yanıtYanıtla
ender türk :

manisadaki polis gibi içiciyim yüklü aldım deyip yırtacaktı hatta terfi bile alabilirdi günümüz şartlarında

79
14
yanıtYanıtla
özgür :

İste memleketin aç köpekleri gözleri aç şimdi ne olacak hapishane daha sonra yıl dolmadan salıverilecek dışarıçıkiñca o zaman dilimindeki boşluğu daha büyük bir vurgunla kapatacak Ha birde bu süre zarfında benimgibi asgari üçretle çalışan kişilerden kesilen vergilerle bu ekmeksizin maaşı ödenmeye devam edecek

20
1
yanıtYanıtla
TATE:

Yakalanan uyuşturucular imha ediliyormuş, bu saçmalığa devam ettiğimiz sürece tabiki suistimaller olacaktır, imha etmeyip satmaya çalışanlar çıkacaktır.Oysa bu uyuşturucular tedavi amaçlı kullanılabilir. Hatta düzelmesi mümkün olmayan ileri seviye uyuşturucu kullanıcılarına devlet eliyle verilebilir. AMAÇ uyuşturucu parası bulmak için insanları öldürmesinler, kendilerini satmasınlar ve kullandırmasınlar. Dünyada örnekleri var...

9
4
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Bedeva mal bulalim diyon yani.he dayi he.

yanıt1
yanıt2
baklavacı çeto :

her önüne geleni ödüllendirirsen bunun gibi sütü bozuk olanlar kendini bir halt sanıp ummadık işlere imza atarlar.

5
2
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Adana'nın havasına suyuna insanına uymuş ne yapsın.

3
4
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Ne yapsın adam. Başka diyecek bisey yok. Laf olsun diye ifade vermiş. Malın sahibi ağa babaları sahip çıkmazsa daha gün yüzü göremez.

3
0
yanıtYanıtla
Canmen:

narkotik subesinde üst düzey olarak cikar karsimiza...olayida saptirip kahraman kilarlar...

2
0
yanıtYanıtla
Dravid zwezda:

venezuela peynirini ornek aliyor bunlar da. bu ne afgan peyniri mi

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title