Haberler

Güzellik Sırrım: Stressiz Yaşam

45'inci SİYAD Ödül Töreni'ne damga vuran, 71 yaşındaki Fatma Girik: Bodrum'da karmaşa ve stresten uzak yaşıyorum.

Fatma Girik ; Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Türk sinemasının dört yapraklı yoncası! 'Erkek Fato' lakaplı ünlü sanatçı, adeta yıllara meydan okuyor. 55 yıllık hayat arkadaşı yönetmen Memduh Ün ile birlikte Bodrum'da yaşan Girik; geçen hafta katıldığı 45'inci SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Ödül Töreni'ne de damgasını vurdu.

"BAKILACAK TARAFIM KALMAMIŞ"

Gecenin sunucusu Ceyda Düvenci; güzelliği ve zarafeti ile salondakileri büyüleyen ünlü sanatçıya "Sizin yanınızda sönük kaldık" diye iltifatta bulunmuştu. Fatma Girik ise bu sözlere esprili bir yanıt vererek konukları kahkahaya boğmuştu: "70 yaşımı bitirdim, 71'den gün aldım. Artık bakılacak tarafım kalmamış!" Ardında da Uğur Yücel'e "Seni görünce herkesi unuttum" diyerek öpmüş ve "Seni seviyorum... Bu bir itiraf" sözleriyle salondakileri şaşırtmıştı. Ünlü sanatçı; hayatının bilinmeyen yönlerini ve gençlik sırrını ilk kez GÜNAYDIN'A anlattı:

Dört sene rahatsızlığım yüzünden kortizon hapları kullandım. Üstelik her gün sekiz tane ilaç içiyordum.

Hastalığımın ismi; dev hücreli vaskülit (bir tür damar intihaplanması). Hoş, zaten benim gibi bir kadına da böylesi 'dev' hastalık yakışırdı. Çok şükür, şu an bir sıkıntım yok.

Bir süredir Memduh ile Bodrum Torba'dayaşıyorum. İstanbul'un karmaşa ve stresinden uzaktayım. Beslenmeme dikkat ediyorum, bol bol yürüyüş yapıyorum. Cildimin güzelliğini ve sağlığımı da Bodrum'un temiz havası ile oradaki stressiz yaşama borçluyum.

Bodrum bana huzuru, sevgiyi ve daha birçok duyguyu hissettiriyor. Orada ömrümün uzadığını hissediyorum. Ege'nin bu güzel beldesinde yaz-kış yaşamak çok keyifli.

SİYAD'ın gecesinde Uğur Yücel'i görünce sahnede kendimi tutamadım yanına gitmek ve onu öpmek istedim. Çünkü ben sevgimi tensel olarak gösteririm. Bazıları yaptığım hareketi garip karşılayabilir ama ne yapabilirim, ben böyleyim.

"AHŞAP KAPIYI ÖPTÜM"

Hiç unutmam bizim evin kapısı ahşaptı. Bir gün eve girerken çok güzel koktu; içim ferahladı. Daha sonra dayanamayıp kapıyı öptüm. Bu manzarayı gören annem "Kızım ne oldu, delirdin mi?' diye sordu. Dediğim gibi dokunmam, öpmem lazımdı o an... Çünkü sevgimi, beğenimi göstermek istemiştim.

Çok kitap okurum. Boş zamanlarımı sevdiğim yazarların eserlerini okuyarak değerlendiririm.

HALA GENCİM ÇÜNKÜ MEMDUH'A AŞIĞIM

Sabah erken kalkarım; 07.00 gibi. Akşam ise en geç 21.30'da yatarım.

İçki ve sigara kullanmıyorum.

Beslenmeme dikkat ederim, çok yemek yemem.

Açık havada yürüyüş yaparım.

Zorunlu olmadıkça asla makyaj yapmam.

İnsanları ve hayvanları çok severim. Onlarla vakit geçiririm.

Her gün aldığım nefesin en az birini farkına vararak alırım.

Her sabah yeşil köy biberi yerim.

Memduh'a hala çok aşığım... Bu da beni diri tutuyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Fatma Girik Uğur Yücel Memduh Ün Bodrum Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title