Haberler

Güvenç: Başbakanımızın Daveti Üzerine Görevimden İstifa Ettim

Güncelleme:

Şanlıurfa Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Sayın Başbakanımızın davetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettim" dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatını ziyarete eden Güvenç STK'lar ve Teşkilatları gezdiğini belirtti. AK Parti İl Teşkilat Başkanı İl Başkan vekili Bahattin Yıldız, Güvenç'in ziyaretinde "Başbakanımızın daveti üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Celalettin Güvenç Bey yine bir hizmet alanı olan Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. Gerek Valilik döneminde, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde şehrimize gerçekten çok büyük emekleri olmuştur. Bugüne kadar göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

'BİR URFALI OLARAK KENDİSİNİ ADLEDİYORUZ'

Konuşmasında Güvenç'in Urfa'ya hizmetleri olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün ki ziyareti Teşkilat olarak bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra ki Siyasi yaşamında Celalettin Beye başarılar diliyorum. Bir Urfalı olarak kendisini adlediyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonrada bir fahri hemşerimizin bir Milletvekilimizin de Ankara'da olduğunu bilmek bizleri mutlu etmektedir."

'DEVİR TESLİMİ YAPTIK'

Şanlıurfa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise konuşmasında "Bilindiği üzere 4 yıl görev yaptık dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettik Başkanımızın daveti ile ve son 2-3 gündür de önce Belediye Başkanımızı seçtik, meclisten arkasından çok hızlı bir şekilde devir teslim törenini yaptık. Bugünde sivil toplum örgütlerimizi ve Parti Teşkilatlarımızı geziyorum" şeklindeki ifadelerine yer verdi.

'KALBİMİN GÖNLÜMÜN YARISI ŞANLIURFA DA KALACAKTIR'

Güvenç buradaki konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Bize gösterdikleri ilgiden, alakadan, destek dolayı 4 yıl süreyle hizmet etme şerefine nail olduk. Bunun 2 yıla aşkın süresi Valilik olarak ama bundan daha önemlisi ise seçilmiş ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet vermemiz. Allah razı olsun %62'lik bir oy oranıyla Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde büyük bir destek vererek göreve geldik. Takdir kam oyumunun kader böyle tecelli etti. Görevden ayrıldık Şehirden ayrılacağız, ama bilinmesini isteriz ki kalbimizin yarısı, gönlümüzün Yarısı Şanlıurfa'da kalacaktır. Burası bizim ikinci memleketimiz Şanlıurfa İslam aleminin, Orta doğunun önemli kentlerinden birisidir. Şanlıurfa ya sahip çıkmak lazımdır. Şanlıurfa'nın huzurunu, birliğini, kardeşliğini korumak lazım."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Bahattin Yıldız Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title