Haberler

Güngören Patlamasına İlişkin Dava Yine Olaylı Bitti ( Görüntülerin Tamamı) Güngören Patlamasına İlişkin Dava Yine Olaylı Bitti ( Görüntülerin Tamamı)

Ölenlerin Yakınları Sanıkları Taşıyan Cezaevi Ereçlarına Saldırdı. Güngören'de Biri Hamile Kadın 18 Kişinin Ölümü,154 Kişinin de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Bombalı Saldırıya İlişkin Davanın Dördüncü Oturumunda Patlamada Yakınlarını Kaybedenler Cezaevi Araçlarına Saldırdı. Duruşma 9 Şubat 2011 Tarihine Ertelendi.

Ölenlerin yakınları sanıkları taşıyan cezaevi ereçlarına saldırdı. Güngören'de biri hamile kadın 18 kişinin ölümü,154 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin davanın dördüncü oturumunda patlamada yakınlarını kaybedenler cezaevi araçlarına saldırdı. Duruşma 9 Şubat 2011 tarihine ertelendi.

"İDDİANAME BİR HUKUK SKANDALIDIR"

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Şerafettin Kara, Mehmet Salih Yanak, Nusret Tebiş, Aydın Ağlar, Cihan Aydın, Hüseyin Türeli, Ziya Kiraç duruşmada hazır bulundu. Duruşmada tutuklu sanıklar ve avukatları tahliyelerini talep etti. Sanıklar Hüseyin Türeli ve Cevat Aydın'ın avukatı Ercan Kanar, iddianamenin bir hukuk skandalı olduğunu belirterek "Dosyada vahim bir olay vardır ancak sanıklar hayalidir. Dosyadaki sanıklar ile eylemin failleri arasında illiyet bağı yoktur. Gerçek failler bulunamamıştır. Bu nedenle tahliyelerine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Sanıklar Nüsret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak'ın avukatı Mehmet Salih Kızılkaya ise dosyanın hukuka aykırı delillerle oluşturulduğunu belirterek, "Müvekkiller olayın vahimiyeti nedeniyle tutuklanmışlardır.Tahliyelerini talep ediyoruz" dedi. Tahliye talepleri ile ilgili olarak görüşü sorulan duruşma savcısı Süleyman Pehlivan bu aşamada suç vasfı ve delil durumu ve tutuklama tarihlerini dikkate alarak mevcut hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

SANIKLARI TAŞIYAN ARACA SALDIRDILAR

Duruşma sonunda ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşma 9 Şubat'a ertelendi. Sanıkların adliyeden çıkartılması sırasında ise davanın diğer üç oturumunda olduğu gibi arbede yaşandı. Olayda yakınlarını kaybedenler tutukluların bindiği cezaevi aracının ellerinde Türk bayraklarıyla önünü kesti. Aileler, "Tahliye istiyorlar ancak bizde tahliye istiyoruz ancak topraktan ö diye bağırdıkları duyuldu. Bazılarının ise cezaevi araçlarını yumrukladıkları görüldü.

AVUKATLARLA DA TARTIŞTILAR

Cezaevi araçlarına saldıran bazı yakınlar daha sonra adliyeden çıkan sanık avukatları Bahri Belen ve Ercan Kanar'a saldırmak istedi. Bir süre yaşanan arbedenini ardından avukatlar taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title