Haberler

Güney Koreli Jinmyung Kırşehir'de Konser Verdi

Güney Kore’nin ünlü müzik grubu Jin Myung, Ahi Evran Üniversitesi’nde konser verdi.

Güney Kore'nin ünlü müzik grubu Jin Myung, Ahi Evran Üniversitesi'nde konser verdi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Kırşehir Valiliği, Belediye, Ahi Evran Üniversitesi tarafından ortaklaşa organize edilen programa Güney Kore Ankara Büyükelçisi Yunsoo CHO,Müşteşar Dong-WooCho, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Cumhuriyet Baş Savcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, İl Genel Meclis ve daire müdürleri katıldı.

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, konser öncesinde yaptığı konuşmada. "Güney Kore bizim insanlık değerleri uğrana savaş verdiğimiz bir Ülke. Dün nasıl mazlumların yanında savaştıysak, bugünde Suriye'de, Suriye halkına destek veriyoruz. Yarın da dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun yardım çığlıkları atan bir mazlum bir millet varsa onun yanında olacağız. Bu Türk Milletinin değişmez şiarıdır. Biz Orta Asya Türk kültürünün izlerini taşıyan medeniyetinin çocuklarıyız. Güney Kore davulları bizim ustalar ve mehteran kültürümüzü anımsatıyor. Kültürlerimiz birbirine yakın ve daha çok dertleşecek.Güney Kore Ticaret mantaletisi olan, Dünyada söz sahibi bir ülkedir. Türkiye ve Güney Kore mesafe olarak ne kadar uzak olsa da Kültürel değerleri ile birbirine çok yakın ülkelerdir. Kırşehir Belediye Başkanlığımızda Güney Kore Devleti arasında Kırşehir'de bir Kore bahçesi inşa edeceğiz." diye konuştu.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Yunsoo CHO ise, ülkelerinin kültürünü tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Sanat yönetmeni Lee YounJung ve 10 sanatçının yer aldığı JinMyung Grubu'nun konseri, 3 bölümden oluştu. Konserde vurmalı çalgılar kadar, şarkılar, dans figürleri ve akrobatik hareketler de ilgi çekti.Konsere yoğun ilgi gösteren dinleyiciler, Güney Koreli sanatçılarla fotoğraf çektirdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mikail Arslan Güney Kore Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title