Haberler

Güney Kore'den Manisalı Kore Gazilerine Vefa

Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hong Mo Koo, 67 yıl önce Kore savaşına katılan Manisalı gazilerle bir araya geldi.

Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hong Mo Koo, 67 yıl önce Kore savaşına katılan Manisalı gazilerle bir araya geldi.

Manisa'daki Kore gazileri, Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hong Mo Koo'nun davetiyle düzenlenen yemekte buluştu. Yemeğe katılan 10 Kore gazisi ve aileleri ile yakından ilgilenen Hong Mo Koo, gazilere madalya, asker heykeli ve çeşitli hediyeler takdim etti. Yemek öncesi konuşan Hong Mo Koo, katılımlarından dolayı tüm gazi ve yakınlarına teşekkür ederek, "67 yıl önce bizim ülkemizde çok büyük belalar ve çok büyük gözyaşları vardı. Bizim dizlerimizin üzerine çöktüğümüz en zor zamanımızda yanımızda bir kardeşimiz vardı. O zamanki kardeşlerimiz şu anda bizimle beraberler. Bizim ülkemizin geleceği, demokrasimiz ve ötesinde bizim varlığımız için kan ve ter döken başta şehitlerimiz olmak üzere şu anda aramızda bulunan kıymetli gazilerimize ve onların değerli ailelerine şükranlarımı arz ediyorum. Buraya gelmeden önce çok anlamlı bir tören icra ettik. Şu anda hala Kore'nin dağlarında henüz naaşlarına ulaşamadığımız birçok ülkenin şehitleri yatıyor. Buraya gelmeden önce kendi Kore silahlı kuvvetlerimizin 3 şehidinin naaşını tespit ettik ve bu 3 şehidimizin cenaze törenlerini tam 67 yıl sonra yaparak, Türkiye'ye doğru yola çıktık. Dolayısıyla sizleri aramızda görmek bu anlamlı günde sizlerle beraber olmak bizim için daha da kıymetli hale geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce askerini değişik zamanlarda Güney Kore'ye göndermiş, 3 yıllık savaş sürecinde ve sonrasında ülkemizin barışı koruması için bizimle var olmaya devam etmiştir. Kore harbi esnasında 724 şehidimizi bizim geleceğimiz ve demokrasimiz için verdiniz. Biz dün Ankara'daki programımız esnasında Kore'de savaşanlar anıtına giderek şehitlerimizin ruhunu yad ettik. Gazilerimizi tekrardan saygıyla andık. Sizin bizim için göstermiş olduğunuz emekleri ve gayretleri hiçbir zaman unutmayacağız. Sizin zor gününüzde biz de sizin yanınızda olacağız" dedi.

Programa, Güney Kore Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Hong Mo Koo'nun yanı sıra Ege Ordu Komutanlığından Personel Albay Recai Gedik, Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım ve gazi yakınları katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Türkiye Politika Güncel Haberler

title