Haberler

Gündüz: "Batı İslam'ı Kendine Düşman Olarak Seçti"

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz, soğuk savaş sonrasında Batılıların kendilerine yeni düşman bulduğunu, bunun adının ise ‘İslamiyet ve Müslümanlar’ olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz, soğuk savaş sonrasında Batılıların kendilerine yeni düşman bulduğunu, bunun adının ise 'İslamiyet ve Müslümanlar' olduğunu söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kitap Kulübü'nün davetiyle Samsun'a gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz, OMÜ İlahiyat Fakültesi'nde "Batının İslam Anlayışı ve İslamofobi" konulu konferans verdi. Konferansa OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Batı'nın İslam ve Müslümanlara bakışını İslamofobi ekseninde değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şinasi Gündüz, şu anda dünyada İslam ve Müslümanlarla ilgili tam bir paranoya yaşandığını söyledi.

"AMERİKA'DA İSLAM KARŞITLIĞIYLA ALAKALI BİR BAŞKANLIK KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

Siyasetçilerin konuşmalarından, haberlere internet sitelerine varıncaya kadar müthiş bir bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Gündüz, "Kimi kilise çevrelerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Biz bu paranoyayı birçok perspektiften görebiliyoruz. Mesela şu an Amerika'da bir başkanlık yarışı var. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayları kıyasıya yarışıyor. Burada ilginç olan propaganda da tartışmanın ana konusu ekonomi değil, işsizlik değil, doların değer kaybı değil! Nedir konu; İslam. Başkan adaylarından olan Donald Trump seçim projesi olarak Müslümanların Amerika'ya girişini yasaklayacağını söylüyor. Donald Trump'ın İstanbul'da da kuleleri var. Türkiye'ye yatırımları olan dünya çapında emlak zengini. Bu söz ırkçılık içeren bir söz. Sadece Trump mı bunu söylüyor. Diğer bir başkan aynı zamanda siyahi biri olan Ben Carson da Amerika'da İslam'a yer olmadığını söylüyor. Şu an İslam karşıtlığıyla alakalı bir başkanlık kampanyası yürütülüyor" dedi.

"İSLAM KARŞITLIĞI MANTAR GİBİ TÜREDİ"

Batı'nın soğuk savaş dönemine kadar kendine sosyalizm ve komünizmi düşman belirlediğini söyleyen Gündüz, "Özellikle soğuk savaştan sonra Batı kendine düşman olarak İslam ve Müslümanları seçti. Dahası 11 Eylül hadisesinin ardından bu kampanyanın giderek ivme kazandığını görüyoruz. Bundan sonra Batı'nın ve Avrupa'nın birçok noktasında İslam karşıtı kuruluşlar mantar gibi türedi. Bu kuruluşlar çeşitli yerlerde sıklıkla gösteriler yapıyor. İslam karşıtı tutum ve davranışlarda son zamanlarda büyük artış oldu" diye konuştu.

"BATILILAR İSLAM'I TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BAĞDAŞTIRIYOR"

IŞİD ve El-Kaide gibi örgütlerin Batı'nın İslam karşıtlığını meşrulaştırmak için bir durum olduğunu belirten Gündüz, "Ama bunun arka planında çok farklı şeyler var. Bu İslamofobik çevrelere baktığınızda hep şu karşınıza çıkar. Diyorlar ki 'sorun sadece Müslümanlar değil, sorun bu dinin kendisi.' Bunu söylüyorlar. Hollandalı aşırı sağcı bir parlamenter diyor ki 'ben Müslümanlara karşı değilim, ben İslam'a karşıyım.' Kur-an-ı Kerimi'i göstererek diyor ki; 'bu Kur-anı üçte biri şiddetle terör üretiyor.' İslami görünen terör faaliyetleri bizler de eleştiriyoruz, tasvip etmiyoruz. Ama bu Batılılar tarafından Müslümanlarla ilgili değil direkt İslam'la bağdaştırılıyor" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title