Haberler

Yyü Rektörü'nden, Yurtkur Genel Müdürü'ne Teşekkür Ziyareti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı makamında ziyaret ederek, deprem felaketiyle sarsılan Van'ın ayağa kalkmasında yaptığı yatırımlar nedeniyle...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı makamında ziyaret ederek, deprem felaketiyle sarsılan Van'ın ayağa kalkmasında yaptığı yatırımlar nedeniyle plaket sundu.

Rektör Peyami Battal, Van'ın ayağa kalkmasında YURTKUR'un yaptığı yeni yurtlar ve güçlendirilmiş yurtların çok önemli katkısı olduğunu söyledi. Deprem öncesine göre çok daha ileri noktada olduklarını belirten Rektör Battal, "Deprem sonrası çok hızlı toparlandık. Hizmete girecek yurtlarla birlikte yurt talebinde bulunan hiçbir çocuğumuz dışarıda kalmayacak" dedi.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak da, Rektör Peyami Battal'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak şöyle konuştu:

"1 Ocak 2003 tarihi itibariyle YURTKUR'un Van merkez ve ilçelerinde toplam yatak kapasitesi bin 944 iken, bugün Van Merkez ve ilçelerinde toplam yatak kapasitesi 3 bin 261 kız, 3 bin 377 erkek olmak üzere toplam 6 bin 638'e ulaştı. Bunlara ilave olarak 5 bin 360 yatak kapasiteli yurtlar Ekim ayı sonunda, 750 yatak kapasiteli yurtlar ise 2012 yılı sonuna kadar hizmete girecek. YURKUR 2011 yılında Van'da meydana gelen deprem sonrasında 7 bin 60 kişilik 4 yurt projesini hayata geçirdi. Bunların 5 bin 360 kişilik bölümü Van merkezde, 350 kişilik bölümü Özalp'te inşa ediliyor."

'YURT ÜCRETİ ALINMADI, KREDİLER BURSA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

YURTKUR'un, deprem nedeniyle Van ili ve ilçelerindeki yurtlarında barınan öğrenciler ile aileleri Van'da oturan, diğer il ve ilçelerdeki yurtlarda barınan 7 bin 7 öğrenciden 2011- 2012 öğretim döneminde yurt ücreti almadığını kaydeden Albayrak, ayrıca depremde ailesi zarar gören öğrencilerin 2011- 2012 öğretim döneminde öğrenim kredilerini bursa dönüştürdüklerini, yeni başvuranların tamamına da burs verdiklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yurtlar Kurumu Hasan Albayrak Peyami Battal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title