Haberler

Çiftçinin koyun kırkarken koparttığı kene canına mal oldu

Güncelleme:

Sivas'ta koyunlarını kırktığı sırada keneye temas eden bir çiftçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sivas'ın Hafik ilçesinde, koyunlarının yününü kırktığı sırada keneye temas eden çiftçi Ali Kavak (42), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KOYUNUN ÜZERİNDEKİ KENEYİ ELİYLE ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

İlçeye bağlı Karlı köyünde çiftçilikle uğraşan evli ve 3 çocuk babası Ali Kavak, koyunlarının yününü kırktığı sırada hayvanlardan birinin üzerindeki keneyi fark ederek çıkarmaya çalıştı. Keneye eliyle temas eden Kavak birkaç gün sonra yüksek ateş şikayetiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Yapılan tetkiklerde Kavak'ın KKKA hastalığına yakalandığı belirlendi. Yoğun bakımda tedavi gören Kavak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Yakınları tarafından hastane morgundan alınan Kavak'ın cenazesi köyünde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kavak Hafik Sivas Kavak 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

SÜMBÜLLÜ:

İşte gerçek Dış Güçler olayı. . . Bu Mihrakların ülkemizdeki biyolojik silahı bu keneler.

0
0
yanıtYanıtla
Edebiyat Öğrencisi:

Allah Rahmet Eylesin. . .

0
0
yanıtYanıtla
GECELERİN YARGICI:

Keneden ölüyoruz inanılır gibi değil. Allah rahmet eylesin

0
0
yanıtYanıtla
M.yLdz:

Allah rahmet eylesin inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Selçuklu:

Allah rahmet eylesin. Çıplak elle temas edilmez. Ameliyat eldiveni, laylon, cımbız ile çıkarılır. Çıkarılması zor geliyorsa acil hastanede müdahale edilmelidir. Sivas Kayseri Yozgat ve Tokat ile buraya sınır illerde sıkça görülür. Ayrıca bu bölgedeki hastanelerimizde kan ayrıştırıcı cihaz olsa hastalar rahatlıkla Allahında yardımıyla iyileşirler. Ama ne yazık ; bu illerimizde bildiğim kadarıyla bu imkan sadece Kayseride var.

0
0
yanıtYanıtla
YAZIK:

ALLAH RAHMET ETSİN GERİDE KALANLARINA SABIRLAR VERSİN ÇİFTÇİLERİMİZ BESİCİLERİMİZ BU KONUDA BİLİNÇLENDİRİLMELİ KENENİN YADA BAŞKA BİR HAŞARATIN TÜRÜNE GÖRE NE YAPILMASI GEREKTİĞİ TEDBİRLERİYLE BİRLİKTE DİKKATLİCE ANLATILMALIDIR KAMU SPOTU BU İŞİ ÇÖZMÜYOR TARIM VE KÖY İŞLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VETERİNERLER ZİRAAT MÜHENDİSLERİ AİLE HEKİMLERİ GİBİ BESİCİ VE ZİRAATÇİLERİ KAYIT ALTINDA TUTMALIDIR

0
0
yanıtYanıtla
Adana:

Doğru tahtalı köye

0
0
yanıtYanıtla
NASIL:

keneler bundan önceden insanları zehirlemiyordu da son yıllarda neler oluyor?

0
0
yanıtYanıtla
ÖLÜMÜN NEREDE GELECEĞİ BELLİ OLMUYOR:

ALLAH RAHMET EYLESİN

0
0
yanıtYanıtla
hakkı:

yurdun her yanına sülün kuşlarını. ve sülün gibi keneler ile börtü böcek ile beslenen kuş türlerini yaygınlaştırmak lazım. yoksa çözüm yoktur. böcek ilacı firmaları ancak zengin olur oda bitkilere zarar verir dolayısıyla insanlara zarar verir. bu vatandaşa Allah rahmet etsin.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title