Haberler

Yozgat'ta AK Parti ile MHP'nin Afiş Gerginliği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün Yozgat'ta düzenleyeceği miting öncesi MHP'lilerle AK Partililer arasında poster ve bayrak gerginliği yaşandı.

MHP Yozgat İl Teşkilatı, Devlet Bahçeli'nin düzenleyeceği mitingden bir gün önce konuşma yapacağı alanı bayraklarla süslemeye başladılar. Ancak Bahçeli'nin konuşma yapacağı alanın tam karşısında bulunan AK Parti İl Binası üzerinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin kaldırılması istendi. AK Partililer, akşam saatlerinde MHP'liler ile görüşerek miting sonrasına kadar Başbakan'ın posterini asmayacaklarını, ancak parti binalarının üzerinde bulunan üç hilalli bayrağın da kaldırılmasını istediler.

Bunun üzerine MHP'liler üç hilalli bayrağı indirdikten sonra AK Partililer Başbakan'ın posterini binaya tekrar astılar. Buna tepki gösteren ülkücü gençler, AK Parti il binasına yürüdüler. Ancak polis, gençlerin parti binasına girişini engelledi. MHP Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır ve eski milletvekillerinden Ahmet Ersoy'un devreye girmesiyle olaylar yatıştırıldı. Yaşanan olaylara büyük tepki gösteren MHP Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır, gençlere seslenerek, 'Polis kendisine verilen görevi yerine getiriyor.

Ancak bu emri verenler Türkiye'de kendilerinden başka bir sese, renge ve görüşe tahammül etmeyen baskıcı idarenin mahalli idareci ve yöneticileridir. Daha dün onlar en sert şekilde söylenildiği halde bu işi yapmaya devam ediyorlar. Bir ilin idareci yöneticileri olmak yerine AK Parti'nin il başkan yardımcılığına soyunuyorlar. Polisleri anlayın, fakat öbürleri asla anlamayın ve affetmeyin. Seçimde gereğini yapın"dedi.

MHP Eski Yozgat Milletvekillerinden Ahmet Erol Ersoy, emniyet yetkililerle görüştüklerini ve üç hilalli bayrağı indireceklerini söylediklerin ancak yerine AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asmayacaklarını söylediler. Bayrağı indirdik ancak yerine Genel Başkanlarının posterini tekrar astırdı. Bugün bu kadar tepki gösterilirken, yarın on binler gelecek o zaman bir olay çıkarsa bunun sorumlusu kim olacakö diye konuştu.

Başbakan'ın posterinin inmesini bekleyen MHP'liler AK Partiden posterin indirilmeyeceği bilgisini aldıktan sonra başka bir binadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini kapatacak şekilde önüne bayrak astılar. Benzer sorunlar 01 Haziran tarihinde CHP mitinginde de yaşanmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat'ta yaptığı konuşmada Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü ağır bir dille eleştirerek tepkisini dile getirmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title