Haberler

Ayşen Gruda'nın Eski Eşi Yılmaz Gruda Kimdir?

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yeşilçam'ın parlayan yıldızı Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda kimdir?

Oyuncu Ayşen Gruda, 23 Ocak Çarşamba günü tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitirdi. Peki, Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda kimdir?

Yılmaz Gruda Kimdir?

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Ayşen Gruda gibi oyuncu eski eşi Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ankara Ticaret Lisesi'nde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak devlet memuru olarak devam etmeyi tercih eden Gruda, yazdığı şiirlerle 1950'li yıllarda birçok dergide adından söz ettirmeyi başardı.

Yılmaz Gruda Kimdir?

MAVİ HAREKETİ'NİN ÖNCÜSÜ OLDU

Usta oyuncu, 1956 yılında Cep Tiyatrosu'nda başladı ve Ankara Devlet Tiyatrosuna ait Küçük Tiyatro'da oyunculuğu sürdürdü. Ayrıca Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da çalışmalar yürüttü. Bir süre muhasebeci olarak hayatını sürdürse de tiyatrodan ayrı kalamadı ve Muammer Karaca tiyatrosunu yönetti. Bunların yanı sıra Gruda, Attilâ İlhan ile birlikte 'Mavi Hareketini' ortaya çıkaran şairlerdendir. Tiyatroya ilgisi, seyirlik tiyatro oyunları yazmasına ve çeviriler yapmasına neden oldu.

Yılmaz Gruda Kimdir?

YUNUS NADİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yılmaz Gruda, Cumhuriyet Gazetesi'nden 2003 yılında Marathon "Bir Uzun Koşu" şiiri ile Yunus Nadi Ödülü, 1999 yılında Çerçi Zeus şiiriyle Behçet Aysan Şiir Ödülü, 2016 yılında 53. Antalya Film Festivalinde Onur Ödülü almaya hak kazandı.

ANTON ÇEHOV ESERLERİNİ TÜRKÇEYE ÇEVİRDİ

2007 yılının Şubat ayında, 'Bir Başka O – Oratoryo', 2006'nın Haziran ayında, 'Manzum Nasreddin Hoca Fıkraları', 2002 yılının Haziran ayında, ''Marathon "Bir Uzun Koşu", 1997'de 'Çerçi Zeus - Bir Çağdaş Mitoloji Denemesi', 1997'de 'Çarmıhtaki Yeni Mehmet', 1996'da 'Camdaki Düşman', 2002'de 'Bir Çürümüş Kent Belgeseli', 1994 yılında 'Tek Perdelik Dokuz Oyun-Anton Çehov', 1976'da 'Şu Bizim Tiyatromuz' ve son olarak 1993 yılında da 'Kül Altındaki Kor - Anton Çehov' eserlerini ortaya koydu.

Yılmaz Gruda Kimdir?

Yılmaz Gruda Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yılmaz Gruda Magazin Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title