Haberler
BBC

Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı' Ödülünü Bu Kareyle Kazandı

"Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafı" ödülü, 1965 yılından bu yana veriliyor.

"Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafı" ödülü, 1965 yılından bu yana veriliyor.

Bir orangutanın, incirlere ulaşma hedefiyle tırmanışta oduğu bu an, fotoğrafçısına "2016 Yaban Hayatı Fotoğrafçısı" ödülünü kazandırdı.

Ödülün sahibi olan Amerikalı fotoğrafçı Tim Laman, kareyi, Endonezya Borneo'sunda bulunan Gunung Palung Milli Parkı'nda, uzaktan kumandalı bir kamera ile çekti.

Aynı zamanda biyolog da olan Laman, 50 metre yüksekliğe ulaşabilen bu ağaç türüne tırmanarak fotoğraf makinesini önceden yerleştirmişti. Bu cesareti de ödülü almasında rol oynadı.

Jüri adına açıklama yapan Lewis Blackwell, "Bu fotoğraf, yüksek düzeyde teknik zorluk ve 'söyleyecek bir şeyi olma' kriterlerini fazlasıyla yerine getiriyor." dedi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık kökenli yangınlar nedeniyle, Borneo ve Sumarta'daki maymun nüfusu tehdit altına girmişti. Bir çok yetim orangutan çevreciler tarafından kurtarılmıştı.

16 yaşındaki Gideon Knight'ın "Ay ve karga" isimli fotoğrafı...

Yılın Genç Fotoğrafçısı ödülü ise İngiltere'den 16 yaşındaki Gideon Knight'ın "Ay ve Karga" isimli fotoğrafına verildi. Knight, Londra'daki Valantines Parkı'nda çektiği fotoğrafla ödüle layık görüldü.

Blackwell, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Evet, bu işlenmemiş bir konu değil. Ama fotoğrafın kesinlikle kendine özgü bir estetiği var. Bu denli genç birinde böylesi bir kompozisyon hissi olması çok etkileyici" dedi.

Fotoğrafçı Nayan Khanolkar, bu kare için 4 ay çalıştı.

"Kent" kategorisinde birinciliği ise "Geçitteki Kedi" isimli bu fotoğraf aldı. Hintli fotoğrafçı Nayan Khanolkar tarafından Mumbai banliyösünde çekilen fotoğraf, 4 aylık bir çalışmanın karşılığı.

Şehrin sınırlarında bulunan Sanjay Gandhi Milli Parkı'ndan çıkan leoparlar, geceleri fotoğrataki gibi geçitler aracılığıyla Mumbai kentine geliyor ve insanlarla karşı karşıya gelebiliyor.

Nayan Khanolkar, "Geçitteki Kedi" ismini verdiği fotoğrafı çekebilmek için 4 ay çalışmış. Leoparı, geçidin loş doğallığında çerçeveleyebilmek için çok ince bir flaş kullanmış.

Kent kategorisinde finalist olan fotoğraftaki leylek detayına dikkat.

"Kent" kategorisinde finale kalan bu fotoğrafsa İspanya'da çekildi. Fotoğrafçı Juan Jesús González Ahumada, rafineriye yaklaşan fırtına bulutları ile bacalardan yükselen beyaz dumanları çerçeve içine almış. Kompozisyonunu tamamlayansa dikkatli bakınca elektrik direğine üzerinde yuva yaptığı görülen bir leylek.

Fotoğrafçı Sam Hobson, bu kareyi çekebilmek için tilki ailesinin güvenini kazanmış.

İngiliz fotoğrafçı Sam Hobson, "Kent" kategorisinde finale kaldığı bu fotoğrafı çekebilmek için haftalarca çalışmış. Bir yandan tilki ailesinin güvenini kazanırken, diğer taraftan en doğru açıyı belirleyebilmek için denemeler yapmış.

Angel Fitor'un fotoğrafı "Nesli tükenen ışık" adını taşıyor.

Omurgasızlar" kategorisinin birincisi olan fotoğrafın ismi "Nesli tükenen ışık". Fotoğrafçı Angel Fitor, güney doğu İspanya'da çektiği bu varil denizanası fotoğrafı için 3 yıllık bir hazırlık süreci geçirmiş.

Valter Binotto'nun "Bitki" kategorisinin birincisi olan fotoğrafı.

İtalyan fotoğrafçı Valter Binotto'nun "Bitki" kategorisinin birincisi olduğu fotoğraf Kuzey İtalya'da çekildi. Kompozisyondaki huş ağacının, dişi ve erkek çiçekleri yan yana bulunmalarına karşın döllenme için aralarında polen transferi gerekiyor.

Fotoğrafçı Binotto bu anda o döllenme olayını fotoğraflıyor.

Paul Hilton'un "Yaban Hayatı Foto Muhabirliği" ödülü aldığı fotoğraf.

Foto muhabiri Paul Hilton, "Pangolin Pit" adını verdiği bu şoke edici fotoğrafla, "Yaban Hayatı Foto Muhabirliği" ödülüne hak kazandı. Bu fotoğrafta, bir memeli hayvan türü olan ve tamamı kareye sığmayan 4000 dondurulmuş pangolin yer alıyor.

Sumatra'dan kaçak yollarla çıkarılan ?pangolinler tüketilmek üzere Çin ve Vietnam'a gönderiliyor.

"Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı" Ödülü 1965 yılından bu yana BBC Yaban Hayatı Dergisi tarafından fonlanıyor.

BBC

Mumbai Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title