Haberler

YESİDEF 1.Çalıştayı İzmir Çeşme'de Yapıldı

Güncelleme:

YESİDEF, sektörel sorunların masaya yatırıldığı, ilgili bakanlıkların temsilcilerinin de katıldığı iki gün süren bir çalıştaya imza attı.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF), sektörel sorunların masaya yatırıldığı, ilgili bakanlıkların temsilcilerinin de katıldığı iki gün süren bir çalıştaya imza attı.

Türkiye de üretim izin belgesi olan 3 bin 800 toplu yemek üreticisini temsil eden, yıllık yaklaşık 22 milyar işlem hacmine sahip, 450 bin insana istihdam sağlayan YESİDEF; 81 ilde 81 dernek hedefine yönelik örgütlenme çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan sektörel sorunlara çözüm bulmak amacıyla konunun uzmanları, bakanlık yetkilileri ve akademisyenlerle birlikte yol haritası çiziyor.

YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan grup başkanı Turgut Bağrıaçık, Kamu İhale Kurumu'ndan uzman Eren Toprak, TSE'den yetkililer Ömer Eyyuboğlu ve Güldal Er le Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan konuşmacı olarak katıldılar.

Türkiye'nin farklı illerinden dernek başkanları ve yöneticilerin katıldığı çalıştayda; taşımalı eğitim yapan okullara yemek verilmesi ve bu süreçte öğretmenevlerinin rolü ve işleviyle ilgili yemek sanayicilerinden gelen soruları yanıtlayan MEB Yetkilisi Turgut Bağrıaçık; bu konuların takipçisi olacaklarını, bakanlığın YESİDEF gibi bir muhatabının olmasının bir şans olduğunu, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi konusunda yemek sanayicilerinin çok önemli bir iş yaptıklarını söyledi.

TSE adına çalıştaya katılan yetkililer de kurumda yapılan değişiklikler ve standartlarla ilgili bilgiler vererek, yeni standartların oluşmasında mutlaka federasyonun görüşlerine başvuracaklarını ifade ettiler.

Yemek Sanayicilerin en çok sorun yaşadığı alanlardan biri olan malzemeli yemek alımları ihalelerinde yaşanan sorunlar ve çözümlerine ilişki açıklamalar yapan Kamu İhale Kurumu yetkilisi Eren Toprak; kamu ihale sayısının çokluğundan kaynaklanan sorunlarla baş edebilmek için ayrıntılı bir çalışma yaptıklarını, burada aldığı notları ilgili bakanlıklarla paylaşacağını, yemek sanayicilerinin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması için çaba göstereceklerini söyledi.

En son kurulan Kahramanmaraş Yemek Sanayicileri Derneği (KAMAYSAD) ile birlikte 40 ilde örgütlü duruma gelen federasyonun Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise yaptığı açıklamada; "Yemek sanayicilerinin ekonomik, sektörel sorunlarını görüşmenin yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumda etkili bir güç haline gelen federasyonumuz Yeni Neslin Beslenmesi ve Gıda Üniversitesi projeleriyle de sosyal sorumluluğunun gereğini yerine getirmektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Bozdağ Türkiye Çeşme İzmir Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title