Haberler

Yerel Seçimde 700 Bin Kişi Oy Kullanamayacak

Güncelleme:

Emniyetin liste üzerinden inceleme yapması nedeniyle sayıları 700 bini bulan asker kaçakları, yakalanma korkusuyla 30 Mart günü oy kullanmayacak.

Askerlik görevlerini yapmayan, bir bölümü de bedelli askerlik beklediği için, yoklama kaçağı ya da bakaya duruma düşenler, yakalanacakları korkusuyla 30 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmeyecek.

Milli Savunma Bakanlığı bir süre önce kaçakların listesini Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirmiş ve bu isimler ''Genel Bilgi Toplama'' kayıtlarına alınmıştı. Emniyetin 30 Mart için seçmen listeleri üzerinden inceleme yaparak, yoklama kaçakları ve bakayaların oy kullanacakları sandık yerlerini belirlediği bildirildi.

ÖĞÜT: BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMALI

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sayıları 700 bini bulan bakaya ve yoklama kaçağının kimlik bilgilerinin Emniyete verildiğini ve bu durumda olanların yerel seçimler nedeniyle tedirginlik yaşadığını söyledi. Öğüt "Seçmen listelerinde isimleri olan yoklama kaçakları ve bakayalar oy kullanmaya gittiklerinde yakalanacakları endişesiyle oy kullanamayacak. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı... Bu kişilerin anayasal hakları olan oy kullanma haklarını kullandıkları takdirde yakalanmayacaklarına dair bir açıklama yapılmalı" dedi.

PARA CEZALARI AĞIR

Milli Savunma Bakanlığı, kaçaklara ağır para cezası da getirmişti. Buna göre 4 aylık yoklama kaçağı kendi gelirse 296, yakalanarak getirilirse bin 187 lira ceza ödeyecek. 20 yıllık bir yoklama kaçağı ise yakalanırsa 46 bin 335 lira para cezasına çarptırılıyor.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN BEDELLİ MÜJDESİ

Bu arada AK PARTİ Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada "Son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir. Ama bu konuda karar verecek olan TSK, bir talepte bulunacak. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Kadir Gökmen Öğüt Numan kurtulmuş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (18)

Kazım Aydınaydinkazim@gmail.com:

Aslında oy kullanacaktım ama bu haberden sonra kullanmamaya karar verdim :)Teşekkürler :)

31
11
yanıtYanıtla
mustafakacakkose@hotmail.com:

vatan soyanlar gıtsın askere onların verdıgı karara ben uymam

23
13
yanıtYanıtla
ANTİÇAPULCUacilhayat@hotmail.com:

Uyma tabii sen git oyunu kullan...Sonra yakalan ve paşa paşa askerliğini yap...Lafa geldi mi mangalda kül bırakmazsınız.Askerlik deyince yusuf yusuf...Gezi zekalılar

yanıt0
yanıt0
aslanaslan_47@hotmail.com:

sımdı ap cıkar derkiii 700 bin kişide kardırr erdoğan cıkar mıtınglere degerli asker kaçakları oyunuzu kullanın yakalamayız sizi der :)

25
8
yanıtYanıtla
akplimuzafferfendi@hotmail.com:

bende oy kulanacaktım ama artık kualanamam çocuklarım açmı kalsın bn askere gidince arkmada aç evlat bırakamam kusura bakmasınn vatan

14
14
yanıtYanıtla
KAPAKCIcengiz.kudretlioglu@gmail.com:

Her türk gençi gibi askerliğini yapsınlar sonrada oy kullanma hakkı kazansınlar. Biz enayimiz askerliğimizi yaptık !

17
8
yanıtYanıtla
düz kafalardan nefret eden adamersin-erdem198:

evet .sadece evet. fakirlerin yönetilme şeklidir uzun askerlik ,evlenme ve iş .ideal vatandaş budur ,ideal vatandaş yönetenler için vardır onlar için yaşar ve kendisi gibileri yetiştirir vakitlice yokolur

yanıt0
yanıt0
KAZIM AYDINbilal123@hotmail.com:

çünkü ben vatan hainiyim,yoklama kaçağıyım.

14
11
yanıtYanıtla
Adanalısheekerabd@hotmail.com:

Lafa gelince 'Vatan millet sakarya' icraate gelince asker kaçağıyım. Sizden bi cacık olmaz.

yanıt0
yanıt0
retçicem.ret.@hotmail.com:

ben askerlık yapmak zorunda dıgılım benı kımse zorla askere goturemez vatanı kımden koruyoruz bırılerı acıklama yapsın,

8
13
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title