Haberler

Yazlık evlerde bu yılın dekorasyon trendi 'temassızlık'

Güncelleme:

Pandemiyle yazlıkların artık dinlenme alanı olmaktan çıktığını belirten İç Mimar Umut Mehmet Güler, yazlıklarda iç mekan tasarımlarının değiştiğini belirterek "Yazlık evler, temasın minimize edildiği akıllı evlere dönüşüyor" dedi.

Pandemiyle yazlıkların artık dinlenme alanı olmaktan çıktığını belirten İç Mimar Umut Mehmet Güler, yazlıklarda iç mekan tasarımlarının değiştiğini belirterek "Yazlık evler, temasın minimize edildiği akıllı evlere dönüşüyor" dedi.

Pandemi sürecinde yaygınlaşan ve pek çok şirket tarafından kalıcı hale getirilen uzaktan çalışma modelinin özellikle yazlık evi olanlara sezonu erken açtırdığını belirten İç Mimar Umut Mehmet Güler, bu yılın dekorasyon trendlerini açıkladı. Güler, yazlık iç mekan tasarımlarında akıllı ev konseptinin yoğunlaştığını ve temassızlığın ön planda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Salgın sürecinde edindiğimiz alışkanlıkların başında daha az temas etmek geliyor. Özellikle para temasından kaçınsak da aslında ortak kullanımda olan elektrik düğmeleri, musluklar, kapı kulpları gibi sayısız yüzeye de mesafeli yaklaşıyoruz. Bu durum, bugüne kadar birer dinlenme ve arınma alanı olarak dekore ettiğimiz yazlık evleri, temas noktalarının en aza indirildiği akıllı evlere dönüştürüyor."

EVLER MUTFAKTAN BAŞLAYARAK AKILLANIYOR

İnsanların evde daha fazla kalmasıyla özellikle mutfaklarda daha sık vakit geçirildiğini söyleyen İç Mimar Umut Mehmet Güler, "Akıllı ev konseptinin ilk önce mutfaklarda başladığını görüyoruz. Akıllı mutfak tasarımlarında özellikle ellerin serbest olduğu, akıllı telefonlarla veya sesle etkinleştirilen teknolojiler baskın. Işık ve armatürlerin yanı sıra fırın, buzdolabı gibi beyaz eşyalar da uzaktan kontrol edilebilir modelleriyle yenileniyor. Tüm bunların yanı sıra hareket alanını artırmaya ve kapalı alanlarda ev halkıyla çok yakın teması nispeten azaltmaya yönelik dekorasyonlar da ön planda. Düzenleyici duvar rafları ve çok amaçlı katlanır masalar ise bu konseptin baş rolünde yer alan mobilyalar" diye konuştu.

BAHÇELERDE İZOLASYON İHTİYACI ARTIYOR

İç Mimar Güler, yazlık evlerde özel dış mekan tasarımlarına olan ihtiyacın arttığına da dikkat çekerek "Yazlık evler artık yalnızca birer kafa dinleme alanı değil, aynı zamanda çalışma, hobi ve eğlence mekanı. Özellikle açık havada özgürce vakit geçirmek ne yazık ki henüz mümkün olmadığından bahçeli evlerin dış mekan tasarımlarında işlevselliğin artırılması büyük önem taşıyor. Bu noktada çatı bahçeleri, mikro arka bahçeler, balkonlar daha etkin birer yaşam alanına dönüşürken bunların en kompakt evlere bile dahil edildiğini görüyoruz. Özellikle katlanır cam kapılar ile yaşam alanları ve doğa arasında bağ kurma çabası mevcut. Açık hava çalışma alanları ise en çok artan ihtiyaçlardan biri. Artık dış mekan dekorasyonları için tercih edilen mobilyalarda da konforlu bir çalışma alanında ihtiyaç duyulan masa ve sandalyeleri görmek mümkün" açıklamasında bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title