Haberler

Yasin Avcı'nın 'Hatırla' Sergisi Türkçenin Zenginliklerini Gözler Önüne Seriyor

Güncelleme:

Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' eserindeki kelimeleri kullanarak Türkçenin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan grafik sanatçısı Yasin Avcı'nın 'Hatırla' isimli sergisi, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" eserindeki kelimeleri kullanarak Türkçenin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan grafik sanatçısı Yasin Avcı'nın "Hatırla" isimli sergisi, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, açılışta yaptığı konuşmada, kelimelerin önemine dikkati çekerek, "Kelimelerin de bir ruhu vardır. Yaşanmışlığın sonucu ortaya çıkan terimlerdir. Anlam taşıyan sözcüklerdir. Ancak geçmişte kullanılan kelimeler hayatın her anını kuşatan kavramlardı. Eğer hayatı, hiçliği, uzayı ve aklımıza gelebilecek her şeyi yaratan Allah ise kelimeleri de Allah'tan bağımsız düşünemeyiz." dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı da bir ayak izi bırakmak arzusuyla bu sergiyi hazırladığını söyledi.

Avcı, bazı kelimelerin derin anlamlar taşıdığına işaret ederek, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinde bulunan 17 kelimeyi tipografi sanatıyla ifade etmeye çalıştım. Serginin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Serginin Milli Eğitim Bakanlığının Türkçenin zenginlikleriyle ilgili bir projesinden hareketle ortaya çıktığını anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Bir grafik sanatçısı olarak bu projeye ben de katkı sağlayabilirim diye düşündüm. 'Nerden yakalasak' dedik ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eserinde kullandığı kelimeleri tipografi sanatıyla ifade etmeye çalıştık. Tabii bu kelimeler günümüzde kullanılmıyor. Bizim amacımız, geçmişimizdeki bu kelimeleri hatırlatmak. Serginin adını da bu yüzden 'Hatırla' koyduk."

Tüm sanatseverleri sergiye davet eden Avcı, "Geçmişine sahip çıkan toplumların böyle bir çalışmayı izleme gayretine gireceğini düşünüyorum. Herkesin burada kendinden bir şey bulabileceği, incelediğinde 'a ben bu kelimeyi tanıyorum, bu muymuş anlamı' diyeceği eserler var. Bu kelimeler insanlara bir şekilde nüfus ederse biz de hedefimize ulaşmış sayılırız." dedi.

Sergi, 26 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Kadir Topbaş Yasin Avcı Esenler Safahat Kültür Sanat Güncel Haberler

Olimpiyatlar başlamadan Fransa karıştı! Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı

Olimpiyatlar başlamadan Fransa karıştı! Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Bakmadan Geçme

Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama ÖTV indirimi gelen araçlar hangileri? ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor ? ÖTV indirimi fiyatları ne kadar düşürecek? Cem Özkök kimdir? Cem Özkök kaç yaşında, nereli? Basel- Mulhouse Havalimanı'nda bomba ihbarı! Havalimanında ne oldu? Bomba ihbarı gerçek mi? Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! Manisa'da ne oldu? Olay ne? OKUL SERVİS ÜCRETLERİ 2024 ll Okul servis ücretleri ne kadar oldu? İstanbul'da okul servis ücretleri ne kadar? ROCKY RABBIT GÜNLÜK ŞİFRE || Rock Rabbit nedir? 26 Temmuz 2024 Rocky Rabbit kombo kartları Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? SÜPER KUPA MAÇ BİLETİ || Beşiktaş- Galatasaray Süper Kupa maç biletleri satışa çıktı mı? SABİHA GÖKÇEN UÇAK SEFERLERİ İPTAL || Sabiha Gökçen'de uçak seferleri iptal mi edildi? THY, AJET, PEGASUS SEFERLERİ İPTAL Mİ? 26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor?
İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title