Haberler

Yarım Asırlık Şapka Ustası

Ünlü ziyaretinde, şapka ustası Kenan Taşıran'dan şapka imalatı ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ilçemizde faaliyet gösteren, Amasya, Yozgat, Çorum ile Sivas gibi çevre iller başta olmak üzere atölyelerinde ürettikleri şapkaları yurdun dört bir yanına gönderen Taşıran Şapka Konfeksiyon Atölyesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Ünlü ziyaretinde, ömrünün 50 yılını bu işe veren şapka ustası Kenan Taşıran'dan şapka imalatı ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Kenan Taşıran, şapkacılık mesleğinin ailelerinde babadan oğla geçen bir meslek olduğunu, bu mesleği Babası Hasan Taşıran'ın yanında çıraklık yaparak öğrendiğini söyledi. Kenan Taşkıran'a kolaylıklar ve başarılar dileyen Kaymakam Sayın Mehmet Ünlü ise, geçmişi çok eskilere dayanan bu gibi meslek dallarının ne yazık ki geçen zaman içinde unutulmaya yüz tuttuğu belirtti. Ustaları artık parmakla sayılacak kadar azalmış olan zanaatların yeni nesillere aktarılmasını temenni ettikleri, bu konuda bazı kurum ve kuruluşlarca hayata geçirilen bazı projelerin olmasının ise sevindirici olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ünlü Yozgat Amasya Turhal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title