Haberler

Yardımlar 46 Bin Aileye Ulaştı

Güncelleme:

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca başlatılan 'Üşüyorum Yardım Edin' kampanyası kapsamında şimdiye kadar 46 bin 720 haneye ulaşıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve İstanbul'daki diğer AK Partili belediyelerin Suriyeliler için başlatmış olduğu 'Üşüyorum Yardım Edin' kampanya kapsamındaki yardımlar devam ediyor.

Urfa'ya bu güne kadar gelen yardımları koordine eden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde görevli Fahrettin Paketçi, "Yurt içinde ve yurt dışında dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa devletimizin yönlendirmesiyle o bölgeye gidip o bölgede kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz. Şimdi de Urfa'da böyle bir organizasyon düzenlendi. Burada da bizi görevlendirdiler" dedi.

GÜNLÜK 20 BİN EKMEK

"Burada 40 tane minibüsümüz, 4 tane de kamyonumuz ilçelerde ring atıyorlar" diyen Paketçi, her bir kamyonda 250 kişilik gıda malzemesi bulunduğunu kaydetti. Paketçi, "Minibüslerimiz kamyonlardan malzemeleri alıp dağıtıma devam ettiler. Şu ana karar 46 bin 720 haneye ulaştık. Bu da 373 bin 760 insana tekabül ediyor. Bunlar dün itibariyle verdiğimiz hesaplar. 20 bin ekmek kapasitemiz var günlük. Suriyeli kardeşlerimiz yapıyor onların damak zevkine uygun bir şekilde. Bunların her gün dağıtımını yapıyoruz. Şu anda acil gıdaya ihtiyacımız var. 25 tır bekliyoruz. Gıda malzemesi gönderecekler. Hava şartları kötü bütün yollar kapanmış durumda. İnşallah iki, üç güne kadar tırlar peyderpey elimize ulaşmaya başlayacaktır" diye konuştu.

'HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR'

Yardımların kışın sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Paketçi, yaklaşık 40 gündür Urfa'daki yardımları koordine ettiklerini belirtti.

İstanbul'daki insanların, Suriye için yardım toplama konusundaki duyarlılıklarına değinen Paketçi, "İnsanlarımız çok olumlu bakıyorlar. Müslümanlığın gereklerini yerine getiriyorlar. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerif'ine dayanaraktan herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gelen malzemelerimiz hep sıfır. Kullanılmamış; ama içlerinde kullanılmış da var. Geçen şöyle bir şeyle karşılaşmıştım. Suriye'ye yardım topluyorduk. İkinci el elbise göndermişti bir ailemiz. Bu elbiselerin tasnifini yaparken içinden bir zarf düştü. Zarfın içinde biraz kâğıt para, biraz da bozuk para vardı. 16-17 TL'lik bir para vardı. 8-10 yaşlarında bir kız kardeşimiz mektup yazmış. Mektupta diyor ki, 'Allah rızası için bu zarf kimin eline geçtiyse, bunu ihtiyaç sahibi bir aileye ulaştırsın. Burada gerçekten ben çok duygulandım. Büyüğünden, küçüğüne herkes özveriyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Büyük bir görev. Allah, buradaki sivil toplum kuruluşlarından, Urfa halkından razı olsun. Gerçekten büyük bir özveriyle kardeşliklerini sergilediler burada" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aziz Babuşcu Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title