Haberler

Yapılan araştırmaya göre; vatandaşların büyük çoğunluğu sokağa çıkma kısıtlamasını destekliyor

Güncelleme:

Artan koronavirüs vakaları sonrası yapılan son araştırma vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesini desteklediğini ortaya koydu.

Son dönemlerde artan vakalar sonrası sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili bir araştırma yapan Ipsos, toplumun yüzde 87 gibi büyük çoğunluğunun bu kararı desteklediğini ortaya koydu.

KARŞI ÇIKANLAR YÜZDE 5'TE KALDI

Şirketin Milliyet gazetesi için düzenlediği araştırmaya göre destekleyenlerin büyük bölümü bunun il bazında değil tüm Türkiye'de uygulanması gerektiği kanısında. Yasağa karşı çıkanlar ise sadece yüzde 5 ile sınırlı kaldı.

YÜZDE 60 TOPLU TAŞIMAYI NADİREN KULLANIYOR

Son dönemde 'korona' da vaka sayılarındaki hızlı artışla beraber bazı önlemler yeniden uygulanmaya başladı. Tedbirler 1 Haziran'daki normalleşme kararıyla gevşetilmişti.Önlemlerden bir tanesi de toplu taşımada ayakta yolcu alınmaması kararı olmuştu.Eylül başındaki araştırmaya katılan vatandaşların yarısından fazlası (yüzde 60) toplu taşımayı nadiren kullandığını ya da hiç kullanmamaya çalıştığını söyledi. Yüzde 40 ise kullanmaya devam ediyor.

ÇOCUĞUNUZU OKULA GÖNDERİR MİSİNİZ?

Katılımcılara eğitim-öğretimde yaşanan 'korona' belirsizliği de soruldu.Yeni eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle 31 Ağustos'ta başladı. Katılımcıların takip ettiği konuların başında yüz yüze eğitime geçiş olup olmayacağı, kademeli eğitim modelinin nasıl hayata geçirileceği gibi konular geldi.

Araştırmada ebeveynlere yüz yüze eğitim olması durumunda çocuklarını okula gönderme eğilimlerini soruldu.Okul çağındaki her bir çocuk için alınan 10 cevaptan altısı "Gönderirim" , ikisi "Göndermem" , diğer ikisi ise "Okula gönderip göndermeyeceği konusunda kararsızım" diye oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyet Türkiye Ipsos Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (107)

ısparta lı boksör:

sokağa cıkma yasağına dibine kadar karşıyım

13
23
yanıtYanıtla
CORÇ:

GELMESİN TABİKİ, KORONA BAHANESİYLE HERKES ENSE YAPMAYA ALIŞTI. ZATEN TEMBEL ÇOK. ÇOĞUNUN İŞİNE GELİYOR. TÜM DÜNYADAKİ GİDİŞAT GÖSTERİYORKİ KORONAVİRÜS DİYE BİRŞEY YOK. HERGÜN DÜNYADA BU KADAR İNSAN ZATEN ÖLÜYORDU. ADINI KORONA VERDİLER. ÖLÜMLER GÖZE BATMAYA BAŞLADI. YENİ PARA KAYNAĞINA ÇEVİRDİLER OLAYI. KORONADAN PRİİM YAPANLARIN İŞİNE GELDİ !!!!. HER YER AÇILSIN ARTIK YETER DARALDIK YAHU. . . . !!!!

11
21
yanıtYanıtla
MİKE:

SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU HALDEYİZ, EŞEKSİNİZ. BEYİN YOKSULLARI SİZİ. ULAN YAKININI KAYBETSEN CAMDAN BAKMAYA GÖTÜN KORKAR .

yanıt8
yanıt3
CORÇ MUSUN NESİN:

Bıktık senin bu akıl yoksunu yorumlarından. Lafa bak tüm dünyada corona morona yokmuş. Yıkamışlar senin beynini. Sen bir corona ol da nefes alamadığın anda hatırla bu yorumunu tekrar!

yanıt8
yanıt2
Birisi:

Ne içtin

yanıt5
yanıt3
he:

doğal ölümler zaten devam ediyor korona ölümleri ayrı ileri zekalı onca sağlık çalışanı demek öylesine çalışıyor korona yok adını koron koydular ha e ne diyelim sana gelirse korona yok dersin varsa tedavi onu da reddet nasılsa korona yokmuş ya

yanıt1
yanıt0
Dr Ferdi:

Kesin esnafın ya lokanta yada büfeci

yanıt0
yanıt1
Lacivert:

Kimse istemez yalan anket yanlı anket

14
17
yanıtYanıtla
ece:

Kısıtlama varken kalksın diyorlardı şimdi gelsin diyorlar bunların çoğunluğu muhalif medya devlet ne yaparsa aynı gün tersini seçiyor :d

13
17
yanıtYanıtla
Yüksek Gerilim:

Kaos çıkarsa kimse şaşmasın işsiz parasız en az yirmi milyon kişi var.

11
18
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title