Haberler

Yalova Çiftlikköy Belediyesi Ağaçları Kesmedi, Taşıdı

Güncelleme:

Çiftlikköy'de belediye tarafından yapılacak sahil düzenlemesi projesi çalışmaları kapsamında, 70 palmiye ile 77 çınar ağacı yerlerinden sökülerek başka bir yere taşındı.

Çiftlikköy Belediyesi ağaçları kesmedi, taşıdı

YALOVA'nın Çiftlikköy İlçesi'nde belediye tarafından yapılacak sahil düzenlemesi projesi çalışmaları kapsamında, 70 palmiye ile 77 çınar ağacı yerlerinden sökülerek başka bir yere taşındı.

Tonami Meydanı'nda köprülü kavşak yapımı için geçen yıl aralık ayında yapılan ağaç kesimi nedeniyle tartışmalar yaşanan Yalova'da, Çiftlikköy Belediyesi'nin Sahil Düzenleme Projesi kapsamında sahil kesimindeki ağaçların sökümü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yalova'da süs bitkisi üreticisi olan firmaların kurduğu Garden A.Ş, belediye ile yaptığı anlaşma kapsamında sahil kesimindeki ağaçların sökümünü yaptı. Çiftlikköy Belediye Başkanı AK Partili Ali Murat Silpagar, palmiyelerin çalışmalar bitene kadar Garden A.Ş. tarafından koruma altında tutulacağını, çınar ağaçlarının da Antalya'da EXPO'ya gönderileceğini söyledi.

Törene katılan ve burada bir konuşma yapan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 'Ağaçlar kesilmeden de sökülür ve taşınırmışö dedi. 'Çiftlikköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorumö diyen Vekil Coşkun, 'Bugün Yalova'mıza, Türkiye'ye güzel bir örnek sergiliyor. Sahilde bulunan palmiye ve çınar ağaçlarının bir tanesini kesmeden, sökmek suretiyle, söküm aracı da varmış demek memlekette. 'Yok filan bulamadık' deniliyor ya. Söküm aracıyla hepimiz gördük, gözlemledik söküldü bu ağaçlar, sarmanlandı. Şimdi de başka bir yere nakli yapılacaklar. Orada muhafaza edilecek, büyütülecek. Eğer bir gün ihtiyaç duyarsa başkanımız yine Çiftlikköy'e tekrar gelecekö dedi.

Geçtiğimiz ay Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesilmesine değinen Vekil Coşkun, 'Bir zamanlar Türkiye gündemine oturan ağaç kesme olayının ne kadar yanlış yapıldığını görmekteyiz. Ağaç yeri geldiği zaman kesilir. Ağaç tabu değildir. Birçok şeyi ağaç ürünlerinden yaparız ve kullanırız. Ancak böyle bir palmiyenin kesimiyle neyi elde edeceksiniz. Çürümemiş, sağlıklı olan bir ağacı da sökmemek lazım. Yalova ve Çiftlikköy sahilini birleştirmek istiyoruz. Bu sahil çalışması Yalova'ya uzanmalı. Çiftlikköy Yalova sahili birleşmeli. Arada bir iki tane sorun var. İnşallah onları da halledersek Yalova'ya uzanırsa bu sahil inanın bisiklet kullanımında büyük kolaylık olacaktır. Diğer yaya kullanımını rahat yapacağızö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tonami Meydanı Temel Coşkun Çiftlikköy Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title