Haberler

YAKINLARINI KAYBEDEN AİLELERDEN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA ARTIK YETER! ADALET İSTİYORUZ

Güncelleme:

Hami YEŞİLYURT İstanbul, DHAAralarında Rabia Naz Vatan, Berkin Elvan, Pınar Gültekin ve Burak Oğraş'ın da bulunduğu yakınlarını kaybeden aileler, adalet talebiyle bir araya geldi.

Hami YEŞİLYURT İstanbul, DHA

Aralarında Rabia Naz Vatan, Berkin Elvan, Pınar Gültekin ve Burak Oğraş'ın da bulunduğu yakınlarını kaybeden aileler, adalet talebiyle bir araya geldi. Adalet arayan aileler tarafından yapılan açıklamada, Artık yeter, adalet istiyoruz denildi.

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden, cinayete kurban giden veya soruşturmaları uzun süredir devam yakınları için aileleri, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu çatısı altında düzenlenen basın açıklamasında, aileler kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak Herkes için Adalet yazılı pankart açtı. Hayatını kaybedenlerin isminin anılmasının ardından toplanan grup, Adalet sesi yükseldi. Aileler, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz şeklinde sloganlar attılar.

ARTIK İNSANLIK SUÇU İŞLENMESİNE 'DUR' DİYELİM

Giresun'da evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan açıklamasında, Biz acıları bizzat yüreğimizde yaşadık. Rabia Naz'ın, Burak Oğraş'ın, Berkin Elvan'ın daha niceleri hepsinin acılarını bizzat kendimiz, aynı acılarımız gibi yaşadık. Çünkü Türkiye'de insanlık suçu işleniyor. ve artık biz dedik ki, biz artık insanlık suçu işlenmesine 'dur' diyelim. ve hep birlikte ayağa kalkalım dedik ve organize olup buraya geldik dedi.

ARTIK YETER DİYORUZ

Antalya'da 2011 yılında bir otelde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş ise adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğini belirterek Adalet sisteminin gerektiği gibi işletilmemesi katilleri daha da cesaretlendirmektedir. Adalet Platformu çatısı altında toplanmış olan bizler, bu bozuk düzenin mağdurları olarak artık yeter diyoruz dedi.

GERÇEKLERİN ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de Bu ülkede kadınlar kendi hayatlarına dair karar vermek istediğinde, eşit özgür yaşamak istediğinde erkek şiddetiyle öldürülüyor. Artık erkekler, kadınları öldürüyor bir de delilleri karartıyor. Katiller serbest geziyor, şüpheli ölüm davalarında bütün gerçeklerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Kadınların, kız çocuklarının eşit özgür yaşaması için, çocuk istismarının sonlandırılması için İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanması şart. Bu yüzden bizler İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz ve her cümlemize İstanbul Sözleşmesi'yle başlayacağız şeklinde konuştu. Açıklamada, yakınlarını kaybeden diğer aileler de konuşma yaptıktan sonra grup dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title