Haberler

Velilerden 'Nakil' Tepkisi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir okulun, ilkokul kısmının başka bir yere nakil edilmesini istemeyen veliler duruma tepki göstererek, hükümet konağına yürüdüler.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir okulun, ilkokul kısmının başka bir yere nakil edilmesini istemeyen veliler duruma tepki göstererek, hükümet konağına yürüdüler.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan eski Lütfiye-Dr. Kenan Yılmaz İlköğretim Okulu'nda eğitim alan ilkokul öğrencilerinin başka bir okula nakil edilmemesine karşı çıkan öğrenci velileri okul bahçesinde basın açıklaması yaptılar. Okul velilerine durumu anlatan Okul Müdürü Ahmet Berber, durumla ilgili kendisinin yapabilecek bir şeyi olmadığını belirtti.

Öğrenci velilerinden 2 çocuk annesi Canan Saray, "Biz zaten çocuklarımızı 2 kilometre yürüterek okula getiriyoruz. Nakil edilmesi düşünülen okul ise 1 kilometre daha uzakta. Her gün 3 kilometre yol mu yürüyecek bu çocuklar? Okula gitmek için çocuklarımız zaten sanayi sitesinin içerisinden geçmek zorundalar. Bu durumu daha da zorlaştıracak. ya da servis tuttuk. Durumu olmayan aileler var. Bu çocuklarını bu veliler nasıl getirecek? Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan yardım istiyoruz" dedi.

Velilere destek olmak için aralarında bulunduğunu söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz ise, "Öğrencilerin okulumuzun ilkokul kısmı nakil edildiği zaman ciddi anlamda zorluklar yaşanacaktır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından hükümet konağına yürüyen veliler, İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar'la görüşmek istedi. Polisler tarafından hükümet konağına alınmayan veliler, evlerine döndüler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Köksal Şakalar, "Şu anda alınan hiçbir karar yok. Ortada bir karar yokken, velilerin böyle bir eylem yapması son derece anlamsız. Olmayan bir karar için ne söylenebilir? Yarın veliler ile görüşeceğiz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Berber Kenan Yılmaz Tekkeköy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title