Haberler

Van'da İkinci Acının Yıldönümü

Güncelleme:

Van'daki ikinci yıkıcı depremde, Bayram Oteli'nin enkazında yaşamını yitiren DHA muhabirleri anılıyor.

Van'daki ikinci yıkıcı depremde Bayram Oteli'nin enkazında kalmaktan son anda kurtulan Doğan Haber Ajansı (DHA) Van muhabiri Murat Çağlar, iki çalışma arkadaşını kaybettiği felaketten sağ kurtulmasının kendisi için yeni bir başlangıç olduğunu söyledi.

9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde il merkezinde Bayram Oteli ile birlikte 25 bina yıkılmış, toplamda ise 44 kişi hayatını kaybetmişti. İlk depremden sonra gelişmeleri takip eden DHA muhabirlerinden Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir'i konakladıkları Bayram Oteli'ne bıraktıktan sonra evine gitmek üzere kapıdan çıkan Murat Çağlar, sarsıntı ile birlikte hemen otelin önünden uzaklaşarak saniyelerle enkaz altında kalmaktan kurtuldu.

Yıkıcı depremin yıl dönümünde hem hüzünlenen hem de saniyeler önce kurtulduğu için sevinen Murat Çağlar, yaşanan birinci depremde Sabahattin Yılmaz ve Cem Emir ile birlikte çalıştığını kaydetti. Çağlar, "Sabahattin ağabeyin tecrübelerinden faydalanarak haber yapıyorduk. Sabahattin ağabey depremden korkan biriydi. Evi hasarlıydı ve ailesini Erzincan'a göndermişti. Kendisi de burada otelde kalıyordu. O gün de haberler yaptık. Sabahattin ağabey yorgun olduğu için oteldeki odasına geçti. Ben ve Cem de otelin lobisinde haberlerimizi yazdık. Haber yazdıktan sonra ben Cem ve Sabahattin ağabeylerle vedalaşıp ayrıldığım sırada deprem oldu. Bugün de onların ölüm yıl dönümü. Sanki dün olmuş gibi acıları hep yüreğimizde. Bizim için zor bir süreç oldu. Bugün de Sabahattin ve Cem ile ilgili haberler hazırladık. Hep yaşamımızda olacaklar" dedi.

Yaşanan depremin kendisi için hem kötü hem de iyi tarafları olduğunu söyleyen Murat Çağlar, "Benim için iyi tarafı da var. Benim için yeniden bir başlangıçtır aynı zamanda. Binanın yakılmasıyla ne yapacağımı şaşırdım ve çok korktum. Şoka girmiştim. Panik durumu beni çok etkiledi. Hemen eve doğru gittim. Eşim ve çocuklarımın iyi olduğunu gördükten sonra enkaza geldim. Biz oradan sağ çıkmaları için dua ettik ama gerçekleşmedi. Onları hep rahmetle anacağız" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Sabahattin Yılmaz Cem Emir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title