Haberler

Validen Toprak Kayması Yaşanan Köye Ziyaret

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, toprak kayması yaşanan Kongur köyünde incelemelerde bulundu Vali Altıparmak: "Köylümüz en azından psikolojik olarak rahatlasınlar diye iki ayrı mahalleye 50 çadır kurdurduk. İnşallah bir şey olmaz. Uzmanların da herhangi bir şey olmayacağı yönünde görüşleri var"

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, toprak kayması yaşanan köyde incelemelerde bulunarak, "Köylümüz en azından psikolojik olarak rahatlasınlar diye iki ayrı mahalleye 50 çadır kurdurduk. İnşallah bir şey olmaz. Uzmanların da herhangi bir şey olmayacağı yönünde görüşleri var" dedi.

Vali Altıparmak, geçtiğimiz hafta toprak kayması yaşanan Hınıs ilçesine bağlı Kongur köyünde incelemelerde bulundu. Vatandaşların istek ve sorunlarını dinleyen Vali Altıparmak, köyün üst kısmında meydana gelen heyelan bölgesinde yapılan teknik incelemeler sonucu bölgede herhangi bir riskin olmadığı kanaatine varıldığını ifade etti.

Toprak altında kalan çayır ve meraların ilgili kurumlarca tespitinin yapılacağını anlatan Altıparmak, vatandaşlarda psikolojik bir rahatlama sağlanması açısından köyde çadırlar kurulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Malumunuz burada bir heyelan var. Kongur köyünü belirli bir risk altına sokuyor diye düşünmüştük. Bunun içinde önce bir uzman ekibimiz geldi inceledi. Onlar ilk inceleme de köyün risk altında olmadığını söylediler. Daha sonra yeni bir heyelan dalgası geldi. Bunun üzerine daha geniş bir uzman ekip gönderdik, onlarda inceledi. Şu an için sizde görüyorsunuz ki büyük bir heyelan var ama köye epeyce uzaklıkta. Köydeki herhangi bir evde çatlama, yarılma, yıkılma yok. Heyelanın yönü içinde uzmanlar, köyü risk altına sokacak derecede değil diyorlar. Tabi bu uzmanların görüşü, bizim görüşümüz değil. Elbette ki uzmanların bilgisine, birikimine güvenmek zorundayız. Dolayısıyla köylümüz en azından psikolojik olarak rahatlasınlar diye iki ayrı mahalleye 50 çadır kurdurduk. İnşallah bir şey olmaz. Uzmanların da herhangi bir şey olmayacağı yönünde görüşleri var."

Vali Altıparmak, bölgede sadece tarım alanı değil çayır ve meraların bulunduğuna işaret ederek, "Tarım müdürlüğümüzden uzmanlar gelip ne kadar alanın heyelan altında kaldığını tespit edecekler. Önce ne idi şimdi ne oldu, tapular üzerinden değerlendirme yapılacaktır" diye konuştu.

Köyde aralarında kan davası bulunan iki ailenin büyükleriyle de görüşen Altıparmak, gençlerin daha fazla can kayıplarının olmaması için bu işe son verilmesini istedi.

Karaçoban ilçesini ziyaret eden Altıparmak'ı ilçe girişinde kaymakam Cevat Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri karşıladı.

Çelik'ten ilçede yapılan çalışmalar hakkında brifing alan Altıparmak, daha sonra muhtarlara seslenerek kız çocuklarının okutulmasını istedi.

Altıparmak, Hınıs ilçesini ziyaret ederek, kurum müdürleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Cevat Çelik Erzurum Hınıs Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title