Haberler

Vali Demir, Süper Vali'nin İzinde

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 'Süper Vali' olarak adlandırılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun Erzincan Valiliği döneminde başlattığı kayak merkezi projesini hayata geçirdikten sonra, şimdi de geçen yıl atandığı Denizli'ye kayak merkezi...

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 'Süper Vali' olarak adlandırılan merhum Recep Yazıcıoğlu'nun Erzincan Valiliği döneminde başlattığı kayak merkezi projesini hayata geçirdikten sonra, şimdi de geçen yıl atandığı Denizli'ye kayak merkezi kazandırmak için harekete geçti. Merhum Vali Yazıcıoğlu gibi Erzincan'dan Denizli'ye atanan Vali Demir, onun planladığı Bozdağ Kayak Merkezi'nin yapılması için teknik ve idari çalışmaları başlattı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerinin Bozdağ Kayak Merkezi'ndeki teknik incelemeleri tamamladığını, kısa süre sonra burasının turizm bölgesi ilan edileceğini açıkladı. Valilikte basın toplantısı düzenleyen Demir, "Kayak Merkezi konusunda Erzincan'dan tecrübeliyim. Bu iş nasıl yapılır iyi biliyorum. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu, Erzincan'da görev yaparken, Ergan Kayak Merkezi projesini başlattı. Ancak, bu proje Vali'nin Erzincan'dan atanmasınının ardından atıl durumda kaldı. Ben Erzincan'da göreve başladıktan sonra kayak merkezi projesini hayata geçirdim. Şimdi orada dünya standartlarında 3400 rakımdan 1700 rakıma kadar kayılabilen 5 kilometrelik kayak pisti var. Vali Yazıcıoğlu, Denizli'deki görevinde de Bozdağ Kayak Merkezi projesini başlatmıştı. Unutulan bu projeyi biz yeniden canlandırdık. Bozdağ Kayak Merkezi için teknik ve idari çalışmalara start verdik. 2012 yılının kış döneminde Bozdağ, Ege'nin en önemli kayak merkezi olacak" dedi.

Vali Demir, 2400 rakımlı Bozdağ'da 488 hektarlık kayak alanı bulunduğunu, aralık ve nisan ayları arasında kayak yapmanın mümkün olduğunu belirtip, "Bozdağ'ın kar kalitesi çok iyi. Geçtiğimiz ay Bozdağ'a yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çıkamamıştık. 2 milyon turistin geldiği Denizli'de, Bozdağ önemli bir turizm merkezi olacak. Bozdağ, Denizli turizmine de önemli bir ivme kazandıracaktır. Kayak merkezinin bulunduğu yere su, elektrik ve haberleşme hattı için çalışmalara başladık. Altyapı çalışmaları tamamlandığında yatırımcılarla görüşmeler başlanacak" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Yazıcıoğlu Erzincan Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title