Haberler

"Ütüyü Fişten Çektim Mi" Derdine Son!

İki Alman devi, T-Systems'ın ve Volkswagen, akıllı evleri otomobilinizden yönetecek teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Artık evinizi otomobilinizden yönetebilirsiniz!

Bir navigasyon yazılımı kadar kullanımı kolay bu sistemler hayata geçtiğinde, evinizi otomobilinizden yönetmek "bilim-kurgu" filmi senaryosu olmaktan çıkacak.

Hızla gelişen teknoloji hayatımızın her alanına girmekle birlikte; binaları tasarım sürecinden malzeme ve yapım sistemlerine kadar pek çok farklı boyutta etkiliyor. Akıllı binalar olarak adlandırılan bu yapılar, kullanılan farklı sistemlerin birbiriyle bağlantılı olarak yönetilmesine imkan sağlıyor.

Yoğun iş ve hayat stresiyle yaşamaya alıştığımız bu günlerde, evden çıktıktan çok sonra aklımıza gelen, 'ocağı kapattım mı' ya da 'ütüyü fişten çektim mi' gibi sorular, akıllı ev teknolojileriyle sorun olmaktan çıktı. Akıllı evlerle birlikte; yangın, hırsızlık, gaz kaçağı vb. güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra sıcaklık ayarı, perde–panjur, televizyon, müzik seti, kahve makinası gibi eşyaların kontrolü sağlamak mümkün.

Dünyanın lider telekom kuruluşlarından Deutche Telekom'un şirketi T-Systems'ın hazırladığı ve geleceğin teknoloji trendlerini belirleyen "Best Practice" yayınına göre artık bu akıllı evleri otomobilimizden de yönetmek mümkün. Akıllı otomobiller; kullanıcılara tüm bu kontrolleri internet üzerinden yapabilme ve diğer akıllı araçlarla yoldayken iletişim kurabilme imkanı tanıyor. Üstelik bu özellikleri kullanabilmek için araçların sadece internete bağlı olması yeterli...

JETGİLLER ARTIK SADECE BİR ÇİZGİ FİLM DEĞİL

Bir zamanlar gülümseyerek izlediğimiz bilim kurgu filmleri ve Jetgiller gibi çizgi filmlerin artık günümüz teknolojileriyle gerçeğe dönüştüğünü aktaran T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, T-Systems'ın özellikle geleceğin akıllı ev ve otomobil teknolojileri üzerinde, global dev firmalarla önemli işbirlikleri ve çalışmalar yürüttüğünü vurguluyor. Kılıçoğlu sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Bunların başında yine Alman devi Volkswagen ile yaptığımız çalışmalar var. Bu iki şirketin işbirliği ile akıllı ev ve otonom otomobiller arasında güvenlik ya da erişim sorunu da kalmayacak. QIVICON adlı akıllı ev platformumuz ile Volkswagen'in CarNet hizmeti birbirine MirroLink teknolojisi ile bağlanarak müşterilerimizin son derece güvenle bu teknolojileri kullanmalarının önünü açacak. Bir navigasyon yazılım kadar kullanımı kolay olan bu sistem, herhangi bir cep telefonuna ihtiyaç duymuyor ve otomobilin ön panelinde yer alan ekrandan kontrol edilebiliyor. Bu işbirliğinin bir çığır olacağını diğer üreticilerin de benzer teknolojileri hızla hayata geçireceğini düşünüyorum."

Acil Durumlar İçin En İdeal Çözüm

Bu ürünü farklı kılan özelliğin "entegrasyon" olduğuna dikkat çeken Sinan Kılıçoğlu, "Akıllı evdeki sensörler duman veya su hasarını algılarlarsa, proaktif olarak hareket halindeki araca gönderiliyor. Kullanıcılar da mevcut teknolojileri kullanıp, hızlı bir şekilde evlerine ya da gerekli makamlara ulaşabiliyor. Acil durumlar dışında da sürüşü konforlu ve daha güvenli hale getirmek için de kullanılabilen bu ürün, sürücülerin trafik kurallarına da tam olarak uymalarına da öncülük ediyor" diyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Volkswagen Jetgiller Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title