Haberler

Üsküdar'da Yavuztürk Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Güncelleme:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, depremin şakası olmadığını ve el birliğiyle şehrin yenileneceğini söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen : "Depremin şakası yok, el birliğiyle bu şehri yenileyeceğiz"

Üsküdar'da Yavuztürk Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

İSTANBUL - Üsküdar'da "Büyük Dönüşüm" sloganıyla Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm temel atma töreni düzenlendi. Başkan Türkmen, "Depremin şakası yok. 6 Şubat'ta gördük. Ne yazık ki çok büyük bir deprem yaşadık. Şimdi artık vatandaşlarımızla el birliğiyle bu şehri yenileyeceğiz. Devlet, vatandaş iş birliğiyle ancak bu mümkündür" dedi.

Üsküdar'da "Büyük Dönüşüm" sloganıyla hız kesmeden yürütülen ve depreme dayanıksız binaların dönüştürüldüğü kentsel dönüşüm faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede Yavuztürk Mahallesi'nde geliştirilen kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Düzenlenen temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı.

"Üsküdar'da kentsel dönüşüm epeyce hız kazandı"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bizim Üsküdar'da boğaz bölgelerimizin en yoğun mahallelerinden birisi Yavuztürk mahallemiz. Bu mahallemizde daha önceki dönem buranın imar problemini biz çözmüştük. Şimdi bu imardan sonra burada kentsel dönüşümler, binaların yenilenmesi süreci epeyce hız kazandı. Bugün de burada Üsküdar Belediyesi olarak buradaki parsel sahipleriyle, hissedarlarla yaptığımız anlaşma gereği burada toplamda 72 tane bağımsız bölümün temelini atıyoruz. İnşallah süratle tamamlayıp hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz. Bizim için burada aslolan şudur; Vatandaşlarımız, hisse sahipleri, buradaki tapu sahipleri bizimle anlaştıkları takdirde bu binaların yıkılıp yapılması süreci bize ait. Kimseden bir para talep ettiğimiz de yok. Yeter ki evlerini tahliye edip boşaltsınlar. Zaten kira yardımları da yapıyoruz. ve hızlıca bu süreçleri ilerletiyoruz" diye konuştu.

"Depremin şakası yok"

Başkan Türkmen konuşmasının devamında, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçim öncesi değişik platformlarda hep ifade ettiler. Özellikle kentsel dönüşümde artık çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor, hele İstanbul'da, hele Üsküdar'da. Çünkü ciddi bir bina stokumuzun depremsellik açısından sıkıntısı var. Eski ve yorgun binalar. Depremin şakası yok. 6 Şubat'ta gördük ne yazık ki çok büyük bir deprem yaşadık. Şimdi artık vatandaşlarımızla el birliğiyle bu şehri yenileyeceğiz. Devlet, vatandaş iş birliğiyle ancak bu mümkündür. Dolayısıyla biz vatandaşımızın böyle güzel, sağlıklı binalarda, statik açısından sağlam, kavi binalarda otursunlar diye bütün gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilmi Türkmen Yavuztürk Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title