Haberler

Uşak'tan, Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

Uşak Belediyesi öncülüğünde toplanan, yiyecek ve gıda maddelerinden oluşan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, törenle Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

Uşak Belediyesi öncülüğünde toplanan, yiyecek ve gıda maddelerinden oluşan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, törenle Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

Uşak Belediyesi öncülüğünde çeşitli vakıf, sendikalar ve halkın destek verdiği yardım kampayası ile zor şartlarda yaşayan Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yiyecek ve giyeceklerden oluşan 2 TIR dolusu yardım toplandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kurulan Şefkat Çadırı'nda toplanan malzemelerin dağıtımı için uğurlama töreni düzenlendi. Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Müftüsü Fuat Altıntaş, vakıf, sendika temsilcileri ve çok sayıda kişi törene katıldı. Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nin zulüm altında olduğunu belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şöyle konuştu:

"Onların acılarını paylaşmak, onların zor günlerinde yanlarında olma adına hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile Şevkat Çadırı'nda topladığımız yardımları gönderiyoruz. Türkmen kardeşlerimize iki TIR'la 4 bin 500 battaniye, 4 bin çift ayakkabı, binlerce giysi ve 4 ton kuru gıda maddesini gönderiyoruz."

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Türk milletinin mazlum ve mağdurun yanında yer alan, birlik ve beraberliği yıllardır koruyan bir millet olduğunu vurgulayarak "Hem mazluma ve mağdura yardım edeceğiz hemde onların hamisi olma konusunda birlik beraberlik içinde ekonomik olarak güçlü olacağız" diye konuştu.

İslam dünyasının büyük acılar çektiğini ifade eden Uşak Valisi Ahmet Okur ise, dedelerden miras kalan topraklarda Türkmenlerin İslam ve Türklük adına ciddi bir mücadele verdiğini söyledi. Konuşmaların ardından 2 TIR dolusu yardım, İl Müftüsü Fuat Altıntaş'ın okuduğu duanın ardından uğurlandı. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alim Tunç AK Parti Suriye Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title