Haberler

Ürdün, TOKİ Modeliyle 100 Bin Konut Yapacak

Ürdün Bayındırlık, Konut ve İskan Bakanı Salh Al-majali, TOKİ Modelini Kendilerine Örnek Alarak Ülkelerinde 5 Yıl İçerisinde 100 Bin Konut Yapmayı Hedeflediklerini Söyledi.

Ürdün Bayındırlık, Konut ve İskan Bakanı Salh Al-Majali, TOKİ modelini kendilerine örnek alarak ülkelerinde 5 yıl içerisinde 100 bin konut yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Konut sorununa çözüm arayışları çerçevesinde Türkiye'ye gelen Ürdünlü Bakan Salh Al-Majali ile beraberindeki heyet, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) ziyaret etti. TOKİ'nin çalışmaları hakkında Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel'den bilgi alan Al-Majali, TOKİ benzeri bir modeli ülkelerinde hayata geçirmek istediklerini söyledi. Ürdün ile Türkiye'nin konut alanında yaşadığı sorunların benzerlik gösterdiğini ifade eden Al-Majali, bu yüzden Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Türk müteahhitleri Ürdün'e yatırım yapmaya çağıran Salh Al-Majali, bu konuda ülke olarak kolaylaştırıcı her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

TOKİ'nin yaptığı başarılı çalışmalarla yakından ilgilendiklerini dile getiren konuk Bakan, "Ankara-Turkuaz Vadisi evlerini yerinde inceledim ve hayran kaldım. Şehircilik ve yaşam alanı açısından mükemmel bir iş ortaya çıkmış. Ürdün devleti olarak bizim de gecekondulaşma, çarpık şehirleşme ve altyapı eksiklikleriyle başımız dertte. TOKİ ile işbirliği içinde 5 yıl içerisinde 100 bin konut yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Ürdün Bayındırlık, Konut ve İskan Bakanı Salh Al-Majali, TOKİ yetkililerini ülkesine davet etti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel ise konuk heyeti Türkiye'de görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "TOKİ'nin konut sektöründe 25 yıllık önemli bir bilgi birikimi ve deneyimi var. Bu konuda bizden destek isteyen bütün ülkelere elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazırız" dedi. TOKİ Başkan Yardımcısı Karabel, konuk Bakan'a Türkiye hatırası olarak bir adet vazo hediye etti.

Görüşmeye; Ürdün Bayındırlık, Konut ve İskan Bakanı Salh Al-Majali ile birlikte Bakan Sekreteri Sami Halaseh ile Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi İssa Halabi, TOKİ adına da Başkan Yardımcıları Ahmet Haluk Karabel, Ercan Tıraş ve Mehmet Murat katıldı.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title