Haberler

Ünlü Modacı Serpil Karuserci Kırıkkale'de

Kırıkkale'de Kadın Girişimciliği Adı Altında Düzenlenen Toplantıya Ünlü Modacı Serpil Karuserci Katıldı.

Kırıkkale'de gelinlik sektörüne hareketlilik getirmek ve bu alandaki istihdamı arttırmak amacıyla Kadın girişimciliği adı altında düzenlenen toplantıya ünlü modacı Serpil Karuserci katıldı.

Vali Hakan Yusuf Güner'in daveti üzerine Kırıkkale'ye gelen ünlü Modacı Serpil Karuserci düzenlediği programda gelinlik konusunda bilgi verdi.

Daha önce Hey tekstil sahibi Aynur Bektaş'ı ve geçtiğimiz günlerde ünlü modacı Cemil İpekçi'yi Kırıkkale'ye davet ederek önemli yatırımlar kazandıran Vali Güner, dün de dünya çapında ün yapmış modacı Serpil Karuserci'yi Kırıkkale'nin gelinlik sektörü ile tanıştırdı. Bu kapsamda Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Programa Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Vali Güner'in eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın eşi Nebahat Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İlçe kaymakamları, TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan'ın yanı sıra bayanlardan yoğun katılım oldu.

Ünlü modacı Serpil Karuserci bu işe çeyizinden çıkarttığı dikiş makinesi ile başladığını ve insan hayatında dönüm noktalarından birisi olan bir kızın gelinliğini dikerek bu işi devam ettirdiğini söyledi. Karuserci, "Şuanda gelinlik sektöründe en büyük perakende mağazasına sahibiz. Yurt içinde 143 noktaya dağıtım yapıyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 85'i bayan. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü kadın girişimciliğini çok önemli. Bayanlarımızın bu konuda atılgan olmasını rica ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep'teki mağazaları ile beraber yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Karuserci, "Şehrimizde bu işe başladık ve geliştirdik. Kadınların önünü kesmeyen çalışan birçok bay tanıyorum. Biz bu engelleri görmezden geldik ve aşmak için mücadele ettik. Bu mücadelemizi kazandık ve engelleri aştık. İlimizde il kadın girişimcileri başkanlığını yürütüyorum. Bu kapsamda gezilerimiz oldu. Bütün partilerimizi ziyaret ettik ve kadın girişimciliği konusunda destek istedik" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise yaptığı konuşmada, kadın girişimciliği konusunda yapılan faaliyetleri aktardı. Güner, "Sıfırdan zirveye çıkan bu yolu hep beraber izledik ve dinledik. Siz bayanlarımızın bu konuda desteğe ihtilacı olduğunu bir vali olarak biliyorum. Bu yüzden bu konuda gerekli desteği vereceğime söz veriyorum. Bilin ki kadınlarımızı engelleyen değil kendilerine destek veren bir valiniz var. Serpil Karuserci'nin size örnek bir rol olmasını temenni ediyorum. Kadınlarımızın her zaman bizlerin baş tacıdır. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırıkkale Kız Meslek, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve Üniversiteli öğrenciler bir birinden güzel Gelinlik ve abiye defilesi düzenlendi. Defile izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title