Haberler

Üniversitede Nevruz Coşkusu (2)

Nevruz, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Üniversitede NEVRUZ COŞKUSU (2)

GİRESUN'DA NEVRUZ KUTLAMASI

Nevruz, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Dursun Ali Şahin, Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Can'ın günün anlamına ilişkin konuşması sonrasında söz alan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, pazar günü İstanbul'da yapılan nevruz kutlamalarında çıkan olaylara tepki gösterdi. Bugünün, nevruzun yanı sıra Ormancılık Haftası'nın ilk günü olduğunu belirten, Afganistan'da şehit düşen askerlerin de toprağa verildiğini hatırlatan Vali Şahin, "Bugün nevruzun ilk günü. Tabiata tazeliğin, adeta hayatın fışkırdığı bir gün. Böyle bir günün aslında sevincin, heyecanın, birlik ve beraberliğin gösterildiği bir gün olması gerekir. Maalesef aklı kıt insanların yapmış oldukları o rezalet, menfur hareketler, mutlaka adalet indinde cezasını fazlasıyla görecektir. Üzüntümüze üzüntü katmıştır. Bir üzüntü, bir acı yetmiyormuş gibi diğer bir acıya sebebiyet veren o menfur insanlar mutlaka cezalarını görecektir" dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar demir dövdü, Vali Şahin ile diğerleri nevruz ateşinin üzerinden atladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından program yerel sanatçıların konseri ile devam etti. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Dursun Ali Şahin Yılmaz Can Güre Politika Güncel Haberler

title