Haberler

Üniversite Öğrencileri Bağımlılıktan Uzak Tutulacak

Güncelleme:

Kırklareli Üniversitesi ile Yeşilay Kırklareli Şubesinin hazırladığı Bağımlılıklara Karşı Mücadele projesinin protokolü imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın açıklaması

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan'ın açıklaması

- Kırklareli Üniversitesi ile Yeşilay Kırklareli Şubesi tarafından hazırlanan "Bağımlılıklara karşı mücadele" projesi kapsamında, üniversite öğrencilerinin tütün, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Seylan:

"İnsanın onuru ve saygınlığını muhafaza etmek için çalışmalar yapıyoruz"

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ile Yeşilay Kırklareli Şubesi tarafından hazırlanan "Bağımlılıklara karşı mücadele" projesinin protokolü imzalandı.

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, üniversitenin toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yeşilay olarak toplum sağlığını önemsediklerini söyledi.

Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, köyünde ve beldesinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Seylan, özellikle gençlerin bağımlılıktan uzak kalmalarını önemsediklerini kaydetti.

Yeşilay olarak üniversitelerle iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Seylan, "İnsanın onuru ve saygınlığını muhafaza etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar artarak devam edecektir. 1920 yılından bu yana ülke insanımızın ve gençlerimizin hizmetindeyiz. Amacımız alkol, madde, teknoloji gibi tüm bağımlılık unsurları karşısında insanımızı uzak tutmak. Üniversiteyle imzaladığımız protokol sayesinde öğrencilerimize eğitimler vererek, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise Yeşilay'ın insanlığı kucaklayan, insanlara faydalı olmayı amaçlayan, köklü kurumlarından biri olduğunu vurgulayarak, kötü alışkanlıklarla mücadele edilmesi gerektiğini aktardı.

Konuşmaların ardından Seylan ve Aykaç, Kırklareli Üniversitesi ile Yeşilay Kırklareli Şubesi tarafından hazırlanan "Bağımlılıklara karşı mücadele" projesinin protokolünü imzaladı. Proje kapsamında, üniversite öğrencilerinin tütün, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title