Haberler

Hayatını Kaybeden Usta Oyuncu Ümit Yesin Kimdir?

Güncelleme:

Birçok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin, 65 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Ümit Yesin kimdir?

Usta isim Ümit Yesin'in ölümünü sanatçı arkadaşları sosyal medyada duyurdu. Peki, 65 yaşındaki hayata gözlerini yuman oyuncu Ümit Yesin kimdir?

ÜMİT YESİN KİMDİR?

Ümit Yesin, 28 Ocak 1954 tarihinde Ankara'da doğmuştur. İstanbul-Ankara arasında geçen bir çocukluğu oldu. 1969 yılında İstanbul'a taşındılar. İlkokul ve ortaokulu Ankara'da bitiren Ümit Yesin, liseyi İstanbul'da bitirdi. Yüksek okul ve konservatuar öğrenimini İstanbul'da yaptı. 1970 yılında Bakırköy Halkevinde amatör olarak tiyatroya başladı. Daha sonra da Üstün Asutay'ın sahibi olduğu Bakırköy Komedi Tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya devam etti. Sonrasında büyük usta Muammer Karaca tarafından konservatuara girmeye teşvik edildi.

Ümit Yesin Kimdir?

AĞA KARAKTERLERİ İLE AKLIMIZDA KALDI

Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynayan Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalıştı. Ümit Yesin, 1989 yılında TRT'de yayınlanan Hanımın çiftliği adlı dizideki Kabak Hafız ve 2007 yılında özel bir kanalda yayınlanan Yol Arkadaşım adlı dizideki Rıza Elmastaş karakteri,Çiçek takside Şeker Kazım, Cennet mahallesinde Muharrem, Akasya durağında Duran Ağa karakterleri ile herkes tarafından tanındı. 1989 yılında TRT'de yayınlanan "Hanımın çiftliği" adlı dizideki Kabak Hafız rolünü oynarken Gülben Ergen, İlknur Bozkurt, Fikret Hakan, Bulut Aras, Meral Orhonsay, Ülkü Ülker, Aydemir Akbaş, Sami Hazinses, Merih Fırat, Ünsal Emre, Efkan Efekan, Erol Taş ile birlikte rol aldı.

Ümit Yesin Kimdir?

CENNET MAHALLESİ DİZİSİNDE OYNADI

1995 ile 2003 yılları arasında oynayan " Çiçek Taksi" adlı dizide Erol Günaydın,Eşref Kolçak, Bekir Aksoy, Volkan Ünal, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Volkan Severcan, Civan Canova, Tuna Arman, Evin Esen,Necati Bilgiç, Yonca Cevher, Alev Oraloğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Aykut Oray,Gafur Uzuner, Mahmut Cevher, Şevket Çoruh, Nilgün Belgün, Selehattin Taşdöğen gibi oyuncularla birlikte oynamıştır. 2004 ile 2007 yılları arasında "Cennet Mahallesi" adlı dizide Müjdat Gezen,Melek Baykal, Özkan Uğur, Alişan, Çağla Şikel, Zeki Alasya, Aylin Kabasakal, Serhat Özcan, Buket Dereoğlu, Levent Tülek ile birlikte rol aldı. Ümit Yesin, oyuncu Evin Esen ile evlendi. Uzun bir süre evli kaldıktan sonra 2011 yılında boşandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ümit Yesin Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (11)

Dürbünlü:

taa başta toplu halde çekilmiş bir resim var,o resim ölen artistin imanlımı imansızmı oldugunu ispat etmeye yetiyor.başka delil aramaya gerek yoktur.

2
15
yanıtYanıtla
TÖVBE TÖVBEE:

EMİN OL SENDEN DAHA İMANLI VE İNSANDI EMİN OL

yanıt7
yanıt2
Müftü Dede:

Dürbünlü bey yüzde yüz dogruları ifadesi ediyor,,ilmi irfanı ve dini bilgisi olmayanlar ezbere ve hatır için konuşuyorlar.

yanıt2
yanıt5
Istikbal:

Sen durbunlu ne kadar imanlisin????? Milletin imanini sorgulamak sanami kaldi ?????????

yanıt2
yanıt0
osos:

bu ıman bır sızdemı var nerden bılıyorsunuz ımansız oldugunu her seye bırseyler uyduruyorsunuz her namaz kılan cennete gıdecek dıye bır kuralmı var belkıde o sılerden daha ıyı muslumandır

10
0
yanıtYanıtla
Emrah:

Işıklar içinde yat Ümit Abi. Ayşen Ablaya şöför Emrahtan selam götür.

3
1
yanıtYanıtla
yaşar:

mekanı cennet olsun

3
0
yanıtYanıtla
ÇİÇEK TAKSİ KAZIM RIP:

Çiçek Taksi, Cennet Mahallesi, Hanımın Çiftliği gibi birçok önemli projede rol almış önemli bir oyuncuydu. Çiçek Takside Kazım rolüyle parladı. En güzel rolü orada yaptı. O dizide de hayatını kaybetmişti kaza yaparak. Üzüldüm açıkçası huzur içinde yat.

3
0
yanıtYanıtla
emre:

kabak hafız? karakter canlandıran ali düşenkalkar dır yanlış bilgi olmasın yazdıklarınız

1
1
yanıtYanıtla
Melisa:

Önümuz açıldı oyunculukta iş bulamıyoruz bu. Ünlüler kimseye katkıları yok

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title