Haberler

Uluslararası Mozaik Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gaziantep Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gaziantep Mozaik yarışması ve sergi ödülleri sahiplerini buldu.

Gaziantep Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gaziantep Mozaik yarışması ve sergi ödülleri sahiplerini buldu.

Uluslararası Gaziantep Mozaik yarışması ve sergi ödül törenine Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'nin farklı illerinden birçok eser sahibi katıldı.

Mozaikle biraz amatörce de olsa ilgilendiğini dile getiren Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, "Önümüzdeki yıllarda zaman bulursam, ilgilenmeye devam etmeyi de düşünüyorum. İnsanoğlunun hayatta 3 tane hazzı vardır biri aşk, iki yemek, üçüncüsü ise sanat ve estetiktir. Gaziantep bunlardan ikisini hakkıyla yerine getiriyor" şeklinde konuştu.

Kentteki sanatsal çalışmaların daha da artırılması gerektiğine dikkati çeken Çakıroğlu, "Mozaik, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sunuyor. Dolayısıyla bu tür organizasyonların önemini çok iyi anlamalıyız" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu da dünyadaki mozaik sanatçıları ve sanatseverleri kentte bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yarışmanın 'doğal taş' ve 'serbest malzeme' olmak üzere iki kategoride yapıldığını ifade eden Özuslu, "Yarışmaya 15 ülkeden 98 sanatçı kaldı. İnşallah gelecek yıllarda katılım daha da artar" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise Gaziantep'in tarihinin çok eskiye dayandığını söyleyerek, kentin kültürel ve tarihsel anlamda oldukça zengin bir yapı teşkil ettiğine dikkati çekti. Tolay, "Mozaik de artık Zeugma ile de ön plana Gaziantep'i getirerek dünya klasında yerini aldırmakta" diye konuştu

Değerlendirme sonucunda, doğal taş kategorisinde Polanya'dan Lubozs Karwat birinci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (GASMEK) kursiyer İlknur Yağmur ikinci ve Kocaeli'nden Nazmiye Nar üçüncü oldu. Serbest malzeme kategorisinde ise Porto Rico'dan Vanessa Rivera birinci, İngltere'den Angela Sanders ikinci ve Brezilya'dan Cintia Cimbaluk üçüncülüğü elde etti.

Ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından, dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi açılarak gezildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nursal Çakıroğlu Adil Konukoğlu Ergün Özuslu Royal Halı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title