Haberler

Uluslararası Hrant Dink Ödülü" Sahiplerini Buldu

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Hrant Dink Ödülü"nün sahibi Diyarbakır Barosu ve Malavi'den Theresa Kaçindamoto oldu.

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Hrant Dink Ödülü"nün sahibi Diyarbakır Barosu ve Malavi'den Theresa Kaçindamoto oldu.

Vakıf tarafından Dink'in doğum günü olan 15 Eylül'de verilen ödüller bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta gecikmeli olarak Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde sahiplerine takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Jüri Komitesi Başkanı Ahmet İnsel, Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Böylesi bir dönemde Hrant Dink Ödülü'nün anlam ve önemi artıyor. Şiddetten arınmış, adil ve özgür bir Türkiye ve dünya için mücadele edenlere selam olsun." dedi.

Törende Mehmet Erdem, Bajar müzik grubu ile ve çoğunluğunu Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu İstanbul Oryantal Müzik Korusu konser verdi.

Etkinlikte ayrıca FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren 15 Temmuz şehitlerinin de olduğu "Işıklar" adı altında dünyada ve Türkiye'de yaptıkları çalışmalarla öne çıkan kişi ve kurumların anlatıldığı bir video gösterildi.

Törende insan hakları ve hukukun üstünlüğü için çalışan Diyarbakır Barosu adına Avukat Ahmet Özmen ve Afrika ülkelerinden Malavi'de çocukların insan ve eğitim hakları üzerine çalışan ve çocukların erken yaşlarda evlendirilmesine karşı mücadele veren Theresa Kaçindamoto'ya ödülleri verildi.

Törene, Dink'in eşi ve Uluslararası Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, siyaset, medya ve sanat dünyasından davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hrant Dink Rakel Dink Malavi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title